back to top

PEDOFILU IZ BH.GRADA 15 GODINA ZATVORA ZA OBLJUBU DJEVOJČICE (14)

PEDOFILU IZ BH.GRADA 15 GODINA ZATVORA ZA OBLJUBU DJEVOJČICE (14)

On je u banjalučkom Okružnom sudu proglašen krivim da je počinio pet krivičnih djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina.

Sud mu je za pomenuta krivična djela izrekao jedinstvenu kaznu u koju mu je uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru od 24. maja prošle godine.

Prema presudi Stojan K. djevojčicu je obljubio pet puta od januara pa do 24. maja prošle godine na području Bosanske Gradiške.

Osim kazne izrečena mu je mjera zabrane komuniciranja i prilaska oštećenoj na udaljenost manju od 150 metara. Radi se od dvogodišnjoj mjeri koja će se primjenjivati od dana pravosnažnosti presude, a vrijeme provedeno u zatvoru neće biti uračunato u trajanje mjere.

Istom presudom Stojan K. oslobođen je optužbi za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Naime, optužnica ga je teretila da je u pomoćnom objektu porodične kuće držao oružje, odnosno dvije puške. Optuženi je presudom obavezan da plati troškove sudskog postupka od 2.278 KM i sudski paušal od 300 KM.

Nakon izricanja presude Stojanu K. je produžen pritvor, koji po rješenju suda može trajati do upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne.

Sudski postpak je zbog zaštite žrtve i osjetljivosti slučaja bio zatvoren za javnost. Inače, optužnica protiv Stojana K. podignuta je i potvrđena u avgustu prošle godine.

(A.H./ Nezavisne)

The post PEDOFILU IZ BH.GRADA 15 GODINA ZATVORA ZA OBLJUBU DJEVOJČICE (14) first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima