back to top

PIJAN PREGAZIO PJEŠAKA, PA POBJEAO: POLICIJI NIJE TREBALO DUGO DA GA UHAPSI

PIJAN PREGAZIO PJEŠAKA, PA POBJEAO: POLICIJI NIJE TREBALO DUGO DA GA UHAPSI

Nesreća se dogodila u 21.35 sati, a teško je povrijeđen Lj. P. (1975) iz Klobuka, kojeg je udario tada još nepoznati vozač sa nepoznatim automobilom, koji je pobjegao s mjesta nesreće.

Povrijeđeni pješak vozilom Hitne pomoći prevezen je Sveučilišno-kliničku bolnicu Mostar, a policija je obavila uviđaj i nastavila tragati za vozačem.

Utvrđeno je da se radi o I. M. (1986) iz Klobuka, koji je kritične prilike upravljao automobilom “renault laguna” koji je na sebi imao nepripadajuće registarske oznake Republike Hrvatske, sa vidljivim oštećenjima koja su odgovarala tragovima pronađenim na mjestu nesreće.

On je uhapšen u noći sa utorka na srijedu u 2.50 sati, a zbog sumnje da je u alkoholiziranom stanju počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa ugrožavanjem javne sigurnosti i neukazivanjem pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

Naknadno je postupajući tužilac obaviješten da je teško povrijeđeni pješak preminuo u SKB Mostar u srijedu u večernjim satima.

  • Na tijelu preminulog po nalogu tužioca obavit će se obdukcija, te će se nastaviti sa poduzimanjem svih potrebnih istražnih radnji u cilju utvrđivanja uzroka nastanka saobraćajne nesreće. Nakon donošenja naloga o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog u službenim
    prostorijama Kantonalnog tužilaštva ZHK Široki Brijeg, postupajući tužilac će odlučiti o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora osumnjičenom Kantonalnom sudu u Širokom Brijegu – naveli su iz Tužilaštva ZHK.

The post PIJAN PREGAZIO PJEŠAKA, PA POBJEAO: POLICIJI NIJE TREBALO DUGO DA GA UHAPSI first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima