back to top

Početak naplate Google pretraživanja – itportal.ba

Android 15 i Desktop mogućnost korištenja
Umjetna inteligencija (AI) je u stalnom porastu, a Google je svjestan toga. Div u području tražilica nalazi se u neizvjesnom položaju jer mora osigurati da ga ne zasjeni konkurencija koja se oslanja na AI tehnologije.
iOS 18 implementira Google Gemini
Microsoftov Bing, već integriran s ChatGPT i Copilot asistentima, predstavlja sve veću konkurenciju, što jasno pokazuje potrebu da Google unaprijedi svoje tehnologije pretraživanja kako bi ostao ispred.

Prema izvješću Financial Timesa, koje citira tri anonimna izvora, Google već radi na rješenju – posebno na funkciji pretraživanja podržanoj umjetnom inteligencijom.
Google Bard mijenja ime u Gemini
Prema internim izvorima, nova AI funkcija pretraživanja neće zamijeniti postojeću funkcionalnost Google pretraživanja, već će biti dodatna premium opcija koja će se naplaćivati korisnicima.
4 17
Uobičajena funkcija Google pretraživanja ostat će nepromijenjena. Međutim, u budućnosti bi najkvalitetniji rezultati pretraživanja mogli postati dostupni samo uz naknadu.
Samsung i Google Cloud lansiraju generativnu AI u Galaxy S24 seriji
Još uvijek nije jasno hoće li plaćeno premium pretraživanje biti ponuđeno kao zasebna pretplata ili integrirano u postojeće usluge poput Google One ili Gemini Advanced, kao ni o cijeni koju bi Google mogao naplatiti za tu uslugu.
1 55
Poznato je da tvrtka ne planira ukloniti reklame iz ove funkcije pretraživanja. Iako će se korisnicima naplaćivati za korištenje ove funkcije, reklame će i dalje biti prisutne.
Google testira “Asistenta za AI podršku” za pitanja o Googleovim uslugama
Ovo pokazuje da Google nastoji pronaći nove načine monetizacije svojih usluga, dok istovremeno nastoji ostati konkurentan u svijetu sve naprednijih AI tehnologija. Integracija AI u tražilice ne samo da će poboljšati kvalitetu rezultata pretraživanja, već će i stvoriti dodatne prihode za tvrtku.
tekst2sl4
Ovaj potez također signalizira da će AI postati sve prisutniji u svakodnevnom korištenju interneta te da će tvrtke morati prilagoditi svoje strategije kako bi iskoristile ovaj trend.
Što nam Google donosi 2024. godine? – transparentnost
S obzirom na rastuću konkurenciju u području AI-a, očekuje se da će i druge tražilice i tehnološke tvrtke slijediti slične inovacije kako bi zadržale korak s Googleom.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima