back to top

POLICIJA IZ PROVALIJE IZVLAČILA RANJENOG LOVCA, S TEŠKIM POVREDAMA PREBAČEN NA UKC TUZLA

POLICIJA IZ PROVALIJE IZVLAČILA RANJENOG LOVCA, S TEŠKIM POVREDAMA PREBAČEN NA UKC TUZLA

Naime, Policijskoj stanici Milići je jučer oko 16.55 sati prijavljeno da je u šumi u mjestu Maćesi, opština Milići, osoba S.K iz Milića zadobila povrede pucanjem iz lovačke puške od strane osobe M.J. iz Milića koja je sa njim bilo u lovu. 

Na lice mjesta su upućeni i pripadnici Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Milići, koji su S.K. prevezli u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Zvornik.

Ranjeni lovac je iz navedene ustanove upućen na dalje liječenje u Univerzitetsko klinički centar Tuzla, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede.

Kako je saopćeno iz PU Zvornik, M. J. je istog dana uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“.

Zbog nepristupačnosti terena, uviđaj je izvršen jutros.

  • Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su po Naredbi Osnovnog suda u Vlasenici, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, izvršili pretres lica M.J., vozila, kuće i prostorija koje isto koristi i tom prilikom pronašli i oduzeli predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Protiv lica M.J. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu – naveli su iz PU Zvornik.

(A. J.)

The post POLICIJA IZ PROVALIJE IZVLAČILA RANJENOG LOVCA, S TEŠKIM POVREDAMA PREBAČEN NA UKC TUZLA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima