Posljednji retrogradni Merkur 2023. imat će dramatičan učinak na Jarca, Vagu, Ovna i Raka

Od 13. prosinca planet komunikacije Merkur posljednji put ove godine kreće u retrogradni hod, koji će trajati do 1. siječnja 2024. godine.

Jarac, Vaga, Ovan i Rak najviše će osjetiti utjecaj ovog retrogradnog Merkura, koji će im donijeti nesuglasice u prijateljskim odnosima, tjeskobu, glavobolje i brojne neizvjesnosti na poslu i osobnim projektima.

Ovaj posljednji retrogradni Merkur malo se razlikuje od prethodna dva, zbog činjenice da se kreće unatrag iz Jarca u Strijelca. Potaknut će velike misli i želju za stjecanjem priznanja i postizanjem stvari koje ste oduvijek željeli.

Ali s druge strane, to će vas natjerati da pokleknete, učiniti vas nemirnim, stvoriti kašnjenja i kočiti vas. To je pomalo mučan osjećaj, što znači da ćete morati preispitati svoja uvjerenja kako biste nadvladali ta ograničenja. Ne paničarite, prihvatite promjenu.

Isticanje potencijalnih problema na kraju neće ništa promijeniti, stoga izbjegavajte dramatiziranje. Održavanje smirenosti ne samo da će pomoći vašem cjelokupnom izgledu, već će također osigurati da ste u puno boljoj poziciji da se nosite sa svim neočekivanim promjenama tijekom ovog vremena.

Budući da planet Merkur vlada komunikacijom u svim oblicima, pisanim ili usmenim, pokušajte obratiti više pozornosti na ono što ona uključuje, od stvari poput pregovora i poslova do planova putovanja i slanja poruka.

Merkur bi mogao donijeti nesporazume, stoga razmislite o “pritisnutu pauzu” na svim većim razgovorima koji će imati dugoročan utjecaj na vas. Gdje god je to moguće, najbolje je sačuvati veliku priču za vrijeme kada se Merkur vrati u normalu jer će vas to vjerojatno uštedjeti od mnogo problema.

Dopustite si da stvari ne idu kako ste planirali. Mudro je imati rezervne planove i uzeti u obzir sve moguće nesporazume.

Retrogradni Merkur također je dobro vrijeme da se osvrnete i razmislite o tome gdje ulažete svoje vrijeme i energiju. Možda ste zauzeti poslom koji vam oduzima vrijeme od obitelji ili možda zanemarujete omiljeni hobi – ravnoteža je važna u svakom trenutku, ne samo u ovom trenutku.

Izvor: Love Sensa, ATMA


luftika.rs

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima