back to top

“Potpisali smo dobre igrače, ali to ne znači i dobru momčad”

Košarkaški klub Crvena zvezda održao je “Media day” odnosno druženje s novinarima uoči početka Eurolige.

Bila je to prilika za razgovor s trenerom Duškom Ivanovićem koji ima novu momčad i puno posla pred početak sezone, koja službeno počinje u Laktašima protiv Igokee sljedećeg vikenda.

Imali smo nepotpunu predsezonu. Imali smo igrače koji su bili na Mundobasketu, ali mislim da smo dobro odradili pripreme u Staroj Pazovi, gdje smo imali odlične uvjete. Stavili smo neke od naših sustava tamo. Što se tiče pripremnih utakmica, novi igrači su pokazali kvalitetu za koju smo ih doveli. Treba nam vremena da svi Košarkaši nađu svoje pravo mjesto. Prilično sam zadovoljan onim što smo napravilirekao je Ivanović.

Igrači su se stalno, jedan po jedan, uključivali u pripreme zbog obveza na Svjetskom prvenstvu.

Kad smo krenuli s pripremama, došli smo do neke točke i zadovoljavajuće forme, ali čim dođe novi igrač, gubimo ritam, što je tu je. Imamo još nekoliko dana do početka.

Ciljevi su visoki, ali treba vremena.

Potpisali smo dobre igrače, ali to ne znači i dobru momčad. Na nama je da sve to uklopimo u jednu dobru cjelinu. Imamo deset novih igrača, sada nam najviše treba vremena, nećemo ga ni tražiti.

Na prvi pogled razlika u odnosu na prošlu sezonu je u tome što je ovogodišnja momčad Zvezde ofenzivno talentiranija.

Istina je da ove godine imamo bolju napadačku momčad, imamo i talentiranu momčad. No, da bismo nešto postigli, to mora biti povezano s jako dobrom obranom i to će biti naš najveći zadatakzavršio je trener Crvene zvezde.

Sportska centrala

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima