back to top

POTRAGA TRAJE VEĆ 9 DANA: Igor Jurić i Nenad Periš o nestanku male Danke (9) “Obradovao bih se da je oteta, jer to bi značilo da je ŽIVA”

POTRAGA TRAJE VEĆ 9 DANA: Igor Jurić i Nenad Periš o nestanku male Danke (9) “Obradovao bih se da je oteta, jer to bi značilo da je ŽIVA”

Danas je deveti dan neumorne potrage za Dankom Ilić (2) koja je nestala u Banjskom polju kod Bora.

Policija i dalje neprestano češlja svaki pedalj mjesta na kome je djevojčica posljednji put viđena. I dok bečka policija pokušava da odgovori ko je dijete sa snimka, svi sa nestrpljenjem očekuju da čuju lijepe vijesti da je djevojčica nađena živa i zdrava.

Njena sudbina je još nepoznata, a tim povodom za Blic govore Igor Jurić, otac Tijane Jurić, i Nenad Periš, otac Mateja Periša. Oni znaju kako izgleda agonija potrage za vlastitim djetetom i sada žele da priča o Danki Ilić dobije mnogo srećniji epilog.

Od prvog dana nestanka Danke Ilić, Jurić i Periš se mole za nju, saosjećaju sa porodicom pomno prate potragu za nestalom djevojčicom.

Jurić: To bi značilo da je živa

I Igor Jurić i Nenad Periš žele samo da se Danka vrati porodici živa i zdrava, ali obojicu brine protok vremena.

Igor Jurića kaže da bi u ovom trenutku, zbog vremena koje je prošlo, najbezazleniji mogući epilog potrage za Dankom bio da je ona oteta.

– Čak bih se i na neki način obradovao da je istina da je oteta, jer to bi značilo da je živa – kaže Igor Jurić.

Nenad Periš, otac Mateja Periša, mladića čije je tijelo pronađeno poslije 5 mjeseci potrage u Beogradu, kaže da je poslije osam dana potrage za Dankom Ilić neizvjesnost sve veća.

 Jedino što želim i molim se Bogu jeste da se Danka pronađe i da bude, ukoliko je ikako moguće, srećan završetak – kaže Periš.

“To je jedina šansa da je živa”

Igor Jurić je ranije izjavio da s obzirom na uzrast djevojčice nije bio pesimista i da se kao i u slučaju njegove Tijane, nadao se da će se neko peti, šesti dan javiti i reći da je iz nekog razloga oteo Danku i tražiti otkup.

– Apsolutno bi najbolja opcija bila otmica. Mi smo se i kada je Tijana nestala tome nadali. Ja nisam prestajao da čitam komentare na društvenim mrežama i portalima i to baš u ovom periodu peti, šesti dan. Tada više nije bilo vijesti. Mi smo bili nemoćni, sluđeni jer nije bio razloga za nestanak same Tijane. I onda se nadaš da će se neko javiti. To je meni bila i želja da se desi sa malom Dankom. Da će se neko javiti, da kaže otkup je toliko, tražim toliko ili nešto drugo…Jer po meni je to jedina šansa da je djevojčica još uvijek živa – rekao je Jurić.

“Da li je Danka nestala na tom mjestu?”

Takođe, Jurić je izjavio da se svaka nelogičnost se mora ispitati.

– E sad, ako je porodica, rodbina u pitanju, onda nekako ne možeš da pretpostaviš da može iz bilo kog razloga da naudi djetetu, ali definitivno, ne možemo da ne sumnjamo dok ne budemo sigurni da zapravo to nije istina. Moje pitanje je da li je dijete uopšte bilo na tom mjestu u momentu nestanka. Nikakva naznaka nema da je dijete bilo tu – rekao je Jurić.

Potraga u Banjskom polju za Dankom Ilić

Podsjetimo, Danka Ilić nestala je u utorak u 13 sati iz dvorišta pojate u kojem je bila sa majkom i bratom.

Policija je nekoliko sati kasnije krenula sa detaljnom pretragom čitavog naselja. U potragu su bili uključeni: Žandarmerija, Gorska služba spasavanja, helikopteri, dronovi, policijski psi, a od devojčice nije bilo ni traga ni glasa.

Policija je ulazila u šume, oko reka, da bi 2 dana kasnije na mjesto nestanka dovezen i bager koji je rašičišćavao cijelo imanje. Upravo tada otkriven je tunel dug 4,5 kilometara koji se proteže sve do Bora.

Da li je Danka na snimku iz Beča?

U noći između subote i nedjelje, na mejl srpske policije stigao je video snimak iz Beča, na kojem se vide dvije žene rumunske nacionalnosti i djevojčica koja podsjeća na Danku Ilić. Međutim, da li je u pitanju nestala Danka još uvijek nije poznato, jer bečka i srpska policija pokušavaju da na osnovu softvera koji posjeduju identifikuju djevojčicu i odrede njihove podudarnosti.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima