back to top

Potvrđeno slanje poruka putem satelita u Android 15 Developer Preview 2

Prošlog mjeseca, Google je predstavio prvi Android 15 Developer Preview, a danas je stigao i drugi. Važno je napomenuti da ovo još uvijek nije javna beta verzija; prva beta verzija očekuje se u travnju.

Android 15 donosi “Arhiviranje aplikacija” – značajnu uštedu prostora memorije

Oba ova pregleda su namijenjena programerima kako bi mogli temeljito provjeriti svoje aplikacije i prilagoditi ih novim značajkama i promjenama.


Potvrđeno slanje poruka putem satelita u Android 15 Developer Preview 2

Jedna od ključnih novih značajki koju donosi Android 15 DP2 je podrška za satelitsko povezivanje na razini operativnog sustava. Ovo je značajno poboljšanje koje omogućava uređajima da detektiraju kada su spojeni na satelit, što korisnicima pruža bolje razumijevanje zašto potpune mrežne usluge možda nisu dostupne.

Xiaomi Pad 6 neće okusiti Android 15 iako hardverski to može

Nadalje, tu je podrška za SMS/MMS aplikacije i unaprijed učitane RCS aplikacije koje koriste satelitsku vezu za slanje i primanje poruka.

Android 15: Prvi pogled donosi povratak widgeta na zaključani zaslon

Android 15 također donosi poboljšanja u pregledavanju PDF dokumenata. Sada aplikacije mogu renderirati PDF-ove zaštićene lozinkom i napomene, te omogućiti korisnicima pretraživanje, uređivanje i odabir sadržaja unutar PDF-ova.

Android 15 i mogućnost slanja poruka pomoću satelitske komunikacije


Potvrđeno slanje poruka putem satelita u Android 15 Developer Preview 2

Lokalno gledanje PDF-a također bi trebalo biti brže i učinkovitije, koristeći manje resursa. Ažuriranje PDF renderer-a bit će automatizirano putem ažuriranja sustava Google Play, što osigurava redovita poboljšanja bez čekanja na osvježenje verzije Androida.


3 4

Još jedno važno unaprjeđenje je u području NFC plaćanja, gdje će iskustvo biti “bešavnije i pouzdanije”. Također, poboljšano je automatsko prepoznavanje jezika, što korisnicima omogućuje glatko prebacivanje između jezika za prepoznavanje zvuka.

Samsung One UI 7.0 (Android 15) – [lista kompatibilnih modela]

Razvojni programeri mogu koristiti nove mogućnosti Androida 15 kako bi prilagodili prikaz svojih aplikacija na manjim pokrovnim zaslonima preklopnih uređaja. Ovo otvara nove načine interakcije i poboljšava korisničko iskustvo na takvim uređajima.

ff22ff22

Što se tiče multimedijskog iskustva, Android 15 uvodi podršku za standard glasnoće, čime se izbjegavaju neželjene promjene u glasnoći prilikom prebacivanja između različitih audio sadržaja.

Android 15 – pogled na Developer Preview, Beta dolazi u travnju

Također, način rada Ne uznemiravaj postaje prilagodljiviji nego ikad prije, omogućujući korisnicima da postave posebne parametre za različita pravila, kao što su pretvaranje zaslona u crno-bijelo, aktivacija noćnog načina rada i zatamnjivanje pozadine prema vlastitim preferencijama.

Android 15 donosi arhiviranje aplikacija koje često ne koristite

Sve ove nadogradnje i unapređenja u Androidu 15 jasno pokazuju Googleovu predanost kontinuiranom poboljšanju korisničkog iskustva i podršci za razvoj aplikacija. Ova nova verzija obećava korisnicima i programerima još stabilnije i učinkovitije okruženje za rad i zabavu.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima