back to top

Povijesni dogovor za bolji život Eurolige: Ogroman novac iz Dubaija

Euroliga će idućih godina krenuti profitabilnijim kursom zahvaljujući financijskoj injekciji Dubaija. Kako prenosi španjolski El Mundo Deportivo, Ujedinjeni Arapski Emirati će uložiti 150.000.000 eura u Euroligu u šest sezona, počevši od natjecateljske sezone 2024./2025.

Svaki klub s “A” licencom moći će od tog razdoblja računati na zajamčenih milijun eura po sezoni, pet godina koliko će ugovor biti na snazi.

Dubai će zauzvrat dobiti jedno sigurno mjesto za svog sudionika iz Eurolige.

Dakle, suprotno onome što su nedavno tvrdili najviši dužnosnici Eurolige, Dubai će (vjerojatno) imati momčad u vrhunskom europskom natjecanju već sljedeće sezone 2024.-25.

To je ideja o kojoj se najviše raspravljalo između ljudi iz Dubai Basketball Projecta i pregovaračkog tima Eurolige, koji su činili predstavnici Panathinaikosa, Bayerna, Barcelone i Fenerbahcea.

Konačno odobrenje ovog sporazuma bit će održano na sastanku 13 klubova dioničara Eurolige koji je zakazan za sljedeći mjesec. U srijedu je izvršni direktor Eurolige Paulius Motiejunas sve to najavio i otvorio vrata za skori ulazak Dubaija, što je isključio prije samo nekoliko mjeseci.

Šansa da momčad iz Dubaija uđe sljedeće sezone je pedeset posto, kaže litavski menadžer u razgovoru za “Basketnews”.

Sportska centrala

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima