back to top

PRETRESOM STANOVA POLICIJA U MOSTARU I KONJICU PRONAŠLA DROGU, UHAPŠENE ČETIRI OSOBE

PRETRESOM STANOVA POLICIJA U MOSTARU I KONJICU PRONAŠLA DROGU, UHAPŠENE ČETIRI OSOBE

Kako je u petak saopćeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, u četvrtak oko 18.50 sati uposlenici Sektora krim. policije MUP-a HNK su u Ul. Kenjareva u Mostaru lišili slobode Đ.S. (1971.) iz Mostara koji je tom prilikom odbacio od sebe jedan veći i jedan manji omot sa sadržajem bijele nepoznate praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Na temelju Naredbe Općinskog suda Mostar izvršen je pretres kuće Đ.S. u kojoj je na više mjesta pronađena nepoznata praškasta tvar, zatim tablete heptanona, tečnog heptanona te pribor za pripremu i konzumiranje opojne droge.

Iz policije navode da su slobode lišene još dvije osobe koje su po dogovoru namjeravale kupiti opojnu drogu od Đ.S. a radi se o A.B. (1998.) iz Brčkog i M.P. (1999.) iz Mostara.

Prilikom pretresa kod njih su pronađene nepoznate biljne materije, tablete i nepoznate bijele grudvaste tvari.

Istog dana, oko 15 sati službenici PU Konjic su u Ul. maršala Tita u Konjicu zatekli M.K. (1997.) iz Konjica, koji je od ranije poznat policiji po konzumiranju i prodaji droge.

On je uspio pobjeći, a zbog postojanja osnova sumnje da u stanu posjeduje opojne droge po Naredbi Općinskog suda Konjic, izvršen je pretres istog.

Tom prigodom u stanu su pronađeni i izuzeti kutija cigareta u kojoj su se nalazila 3 pvc smotuljka s bijelom praškastom tvari, jedna prozirna folija, te još neki predmeti s tragovima bijele praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed.

Osoba je lišena slobode i bit će predmet krim. obrade, dodaje se u saopćenju.

(Fena)

The post PRETRESOM STANOVA POLICIJA U MOSTARU I KONJICU PRONAŠLA DROGU, UHAPŠENE ČETIRI OSOBE first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima