PRETUKAO PRIJATELJA NASMRT, PA TIJELO SAKRIO U ŠUMI: PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA BRUTALNO UBISTVO U BIH

PRETUKAO PRIJATELJA NASMRT, PA TIJELO SAKRIO U ŠUMI: PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA BRUTALNO UBISTVO U BIH

Kako se navodi u optužnici, nakon što su se uz konzumiranje alkoholnih pića družili u kući žrtve, u susjednom naselju Boće, njih dvojica su Lovrinim automobilim došli do Bunarića, a u toku vožnje došlo je do svađe i skretanja na šumski put u blizini planinskog doma Sveti Bernard.

  • Sumnja se da je, pošto su izašli iz vozila, Andrić uzeo podesan tvrdi predmet i snažno udario Lovru u predjelu donjeg dijela leđa, zbog čega je Lovro pao na zemlju, pa dok je oštećeni ležao, uhvatio ga objema rukama za vrat oštetivši mu funkciju disanja- saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Potom ga je podigao i bacio na zemlju tako da je žrtva vrhom tjemena glave pala na šumsko tlo, pri čemu je došlo do oštećenja moždine, a zatim do smrti žrtve.

Prema optužnici, Andrić je nakon toga beživotno tijelo traktorom odvezao u šumu udaljenu oko kilometer, gdje je nekoliko dana kasnije, 24. juna, pronađeno.

Neuračunljiv

  • Istog dana Andrić je uhapšen, a da bi se osiguralo uspješno vođenje krivičnog postupka, odmah pošto je priveden i saslušan, Tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor. Prihvativši tužilački prijedlog, sud je Andriću izrekao ovu mjeru, pri čijem je izvršenju iz pritvorske jedinice ubrzo prebačen u Zavod za forenzičku psihijatriju ˝Sokolac˝– saopšteno je iz Tužilaštva.

U međuvremenu, Tužilaštvo je u saradnji s Policijom Brčko distrikta BiH intenziviralo provođenje istrage, okončavši je 11. decembra podizanjem optužnice kojom ga tereti da je u neuračunljivom stanju počinio protivpravno djelo ubistva.

Pošto je u cijelosti potvrdio optužnicu, sud je za 21. decembar zakazao ročište za produženje pritvora u ovom predmetu, nakon čega će se prema optuženom nastaviti provođenje posebnog krivičnog postupka.

Naime, za ovo ubistvo Andrić je optužen kao lice sa zaostalim duševnim razvojem, hroničnim alkoholizmom sa organskim promjenama i akutnom alkoholisanošću, usljed čega je bio u stanju neuračunljivosti, kada nije mogao da shvati značaj svog djela i da upravlja postupcima.

(S.info)

The post PRETUKAO PRIJATELJA NASMRT, PA TIJELO SAKRIO U ŠUMI: PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA BRUTALNO UBISTVO U BIH first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima