back to top

Prikupljeno 44.000 KM za porodilišta u BiH u ovogodišnjoj kampanji Inspirisani srcem – Poslovne novine

Intesa Sanpaolo Banka i kompanija Visa su ove godine realizirale jedanaestu humanitarnu kampanju Inspirisani srcem, nakon prošlogodišnjeg jubileja kada su prikupili više od 270.000 KM donacija različitim udruženjima, bolnicama i pojedincima. Ove godine, kampanji se pridružio najveći trgovački lanac u BiH – Bingo. Korisnici Visa kartica Intesa Sanpaolo Banke, koji su kupovali u Bingou i plaćali karticama, doprinijeli su akciji tako što su Banka i Visa izdvojile 0,10 KM od svake transakcije.

Od 2019. godine, kampanja je fokusirana na pomoć porodilištima u BiH, a donacije su već realizirane za bolnice u različitim gradovima. Ovogodišnje donacije idu za porodilišta u Jajcu i Bugojnu. U proteklih deset godina, donirana oprema za porodilišta u skladu s realnim potrebama ginekoloških odjela u različitim bolnicama širom zemlje.

Kompanija Visa podržava kampanju od samog početka, zajedno s Intesa Sanpaolo Bankom, te se snažno angažuju u slušanju potreba zajednice i usmjeravanju prikupljenih sredstava tamo gdje je najpotrebnije. Bingo je također dao svoj doprinos jer su bebe u fokusu društvene odgovornosti kompanije. Donacija opreme za porodilišta bit će isporučena tokom avgusta mjeseca.

Prikupljeno 44.000 KM za porodilišta u BiH u ovogodišnjoj kampanji Inspirisani srcem - Poslovne novine

Ukupna donacija prikupljena tokom maja, kao i dodatni poklon u vidu posteljine za krevetiće, bit će uručeni navedenim porodilištima. Inspirisani srcem kampanja ove godine je nadmašila očekivanja i realizirana je uz podršku partnera kao što su Klix.ba, RSG radio, Antena Sarajevo i Radio MIX.

Izvor: ( poslovnenovine.ba / Znamo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima