back to top

Promocija 42 doktora nauka na Univerzitetu u Sarajevu

Danas je u Narodnom pozorištu Sarajevo upriličena promocija doktora nauka Univerziteta u Sarajevu. Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj, prorektori i dekani fakulteta promovirali su 42 kandidata i kandidatkinje u doktore nauka.

Univerzitet u Sarajevu je danas promovirao sedam doktora medicinskih nauka, šest doktora odgojnih nauka, četiri doktora veterinarskih nauka, po tri doktora tehničkih, ekonomskih i zdravstvenih nauka, po dva doktora političkih, društvenih, sigurnosnih, lingvističkih i bioloških nauka, te po jednog doktora psiholoških, socioloških, poljoprivrednih, matematičkih, geografskih i biotehničkih nauka.

Kako je rekao rektor Škrijelj, današnja ceremonija je prilika da se proslave akademski i naučni uspjesi 42 izuzetna pojedinca i da se ohrabre da nastave razvijati svoje akademske i profesionalne karijere.

Škrijelj je naglasio da je promocija doktora nauka početak nove faze u životu i da je važno nastaviti razvijati istraživačke sposobnosti i doprinositi širenju znanja i obrazovanja.

Rektor je istakao važnost akademskog i profesionalnog integriteta, te pozvao doktorante da nastave raditi pošteno i etično kako bi doprinijeli napretku društva.

Na kraju, čestitao je doktorantima na postignutim uspjesima i podsjetio ih da svijet treba njihov doprinos.

Doktor nauka Tatjana Žarković je također izrazila zahvalnost porodicama i mentorima, ističući da znanje treba biti ključ za kolektivno dobro i svjetionik ka boljoj budućnosti.

Izvor: ( www.tvsa.ba / Znamo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima