Pušten iz zatvora jer mu zatvorska hrana ne dopušta dijetu?!

Talijanski ubojica koji je osuđen i služi 30 godina zatvora zbog ubojstva svoje djevojke nedavno je pušten iz zatvora jer je sud presudio da mu zatvorska hrana ne dopušta da ide na dijetu iza rešetaka.?!…

Dimitri Fricano je 2017. uhićen jer je ubio svoju djevojku Ericu tijekom žestoke svađe dok su bili na odmoru na Sardiniji. Isprva je policiji rekao da su razbojnici napali i ubili njegovu partnericu, ali kako su istražitelji otkrivali sve više rupa u njegovoj priči, na kraju je priznao da ju je izbo 57 puta.

Ubio ju je jer ga je grdila jer ostavlja previše mrvica na krevetu dok jede, a on se toliko naljutio da se nije mogao kontrolirati. Dvije godine kasnije počelo mu je suđenje za ubojstvo, ali je tek 2022. osuđen na 30 godina iza rešetaka, zbog odgoda povezanih s pandemijom, prije nego što je pušten ovog mjeseca jer je bio opasno pretio i nije mogao smršaviti.

U vrijeme kada je osuđen, Dimitri Fricano je težio 120 kg (260 lbs), ali je tijekom sljedećih 12 mjeseci narastao na 200 kg (440 lbs), težina za koju liječnici kažu da ga izlaže visokom riziku od kardiovaskularnih bolesti. Zbog svoje težine nije mogao ni hodati po zatvorskoj zgradi (krug) bez štaka ili invalidskih kolica, a sud je ocijenio da je njegovo stanje “nespojivo sa zatvorskim režimom”, jer mu je zatvor onemogućavao niskokaloričnu dijetu .

“Potrebna mu je pomoć koja se ne može pružiti u instituciji”, presudilo je sudsko vijeće, dodavši da on ne može ostati u zatvoru jer ga debljina i pušačka navika dovode u neposrednu smrtnu opasnost.

Dmitry Fricano sada će odslužiti ostatak vremena u kućnom pritvoru u gradu blizu Biele, kaznu koja je razbjesnila obitelj njegove žrtve. Iako zakon kaže da će se Fricano vratiti u zatvor ako se Fricanovo stanje poboljša, Ericini roditelji vjeruju da je to malo vjerojatno.

“Kućni pritvor za Dimitrija? To je sramotna odluka”, rekao je Erikin otac za talijanske novine Corriere della Sera.

“Kada su me neki prijatelji obavijestili, nakon što sam pročitao na internetu, da je Dimitri u kućnom pritvoru, rana se opet otvorila. Bilo je to kao ubod nožem u srce. Njegov je rijedak slučaj. Za pomisliti da ni mafija [mafija] ne dobiva takav tretman.”

izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

Pušten iz zatvora jer mu zatvorska hrana ne dopušta dijetu?!Pušten iz zatvora jer mu zatvorska hrana ne dopušta dijetu?!


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima