RAFAEL NADAL: Đoković je uspješniji jer ima više nastupa na Grand Slamovima

Rafael Nadal (37) je potvrdio u ponedjeljak da će 2024. možda biti godina u kojoj će otići u mirovinu, nakon što je ove godine izbivao s teniskih terena osam mjeseci zbog dvije operacije kuka.

 – Rekao sam da je moguće da će 2024. biti moja posljednja godina, ali ne mogu to potvrditi 100 posto jer ne znam, izjavio je Rafael Nadal u intervjuu za kanal Movistar+, dodavši da se “veseli ponovnom igranju i natjecanju”.

U svibnju se Nadal povukao s Roland Garrosa, turnira koji je osvojio četrnaest puta, zbog ozljede lijevog kuka zadobivene na Australian Openu u siječnju. Tada je već najavio da će mu sljedeća godina biti vjerojatno posljednja u karijeri. U ponedjeljak je također otkrio da je prije nekoliko mjeseci bio podvrgnut operaciji psoasa i kuka.

 – Bih li volio biti tenisač s najvećim brojem Grand Slamova? Bez sumnje. Ali to me ne frustrira, rekao je, osvrćući se na nadmetanje s Novakom Đokovićem koji je do sada osvojio 24 Grand Slama, za razliku od Španjolca, koji je ostao na 22.

Nadal je istaknuo da mu to nije opsesija i dodao: “Mislim da Novak ovo doživljava intenzivnije nego ja.”

Potom su se pojavili i novi dijelovi spomenutog intervjua u kojima Španjolac kaže da ga je Đoković preskočio zbog toga što je odigrao više mečeva na GS-ovima.

 – Bio sam jedan od neaktivnijih igrača na touru godinama, propustio sam četiri i pol godine igranja na Grand Slamovima. To je suština sporta. Đoković je uspješniji i zbog toga što je imao nivo fizičke spreme koji mu je omogućio da igra više od mene, rekao je Rafa.

Nadal je odigrao pet GS-a manje od Đokovića. Španjolac je nastupio na 67 GS-a i ima 22 titule, dok je Novak u 72 nastupa osvojio 24 pehara.

Tsitsipas: Đoković kao da se želi osvetiti

Peti tenisač svijeta Stefanos Tsitsipas (25) govorio je o Novaku Đokoviću (36), ponovo vodećem na ATP ljestvici i po mnogima najboljem tenisaču u povijesti.

 – Gledajući brojke, Đoković je najbolji. Ruši jedan rekord za drugim. I dalje pokazuje glad za uspjehom, premda nema više nikome ništa dokazivati. Takav mu je karakter. Nikad nije sretan. Stalno nekome nešto pokušava dokazati. Ne znam što i kome. Kao da se želi osvetiti, rekao je Tsitsipas, koji je s Đokovićem na omjeru od dvije pobjede i 11 poraza.

Na pitanje tko je ostvario najveći utjecaj na mlade tenisače, Tsitsipas je odgovorio:

 – Ako je to kriterij, onda uvjerljivo Federer. Mislim da nitko neće biti poput njega. R.Š.

RAFAEL NADAL: Đoković je uspješniji jer ima više nastupa na Grand Slamovima

The post RAFAEL NADAL: Đoković je uspješniji jer ima više nastupa na Grand Slamovima appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima