“Rekao je da dobro glumim kada dobijem šamar. Razmišljala sam o suicidu”: Potresno svjedočenje Milene Radulović

“Rekao je da dobro glumim kada dobijem šamar. Razmišljala sam o suicidu”: Potresno svjedočenje Milene Radulović

Glumica Milena Radulović koja je prva prijavila vlasnika dramskog studija Miroslava Aleksića za silovanje je u Višem sudu u Beogradu započela svoje svjedočenje. Nju je ispitivao Aleksićev branilac Zoran Jakovljević, a neki od detalja koje je iznijela izuzetno su potresni.

Cijelo svjedočenje bilo je potresno, kako za glumicu koja je sve ponovo proživjela, tako i za mnogobrojne pripadnike javnosti u publici. Ona je govorila i o saznanjima o drugim djevojkama koje su prijavile Aleksića, ali joj je najteže palo da ponovo ispriča detalje onoga što tvrdi da je proživjela.

Radulović je ispričala da prvih šest godina koje je provela u Aleksićevm dramskom studiju “nije mogla da zna šta će da se dogodi na mjestu na kom se do tada osjećala najsigurnije”. Ona je kod Aleksića na časove dolazila od 11. godine, a do zlostavljanja je došlo kada je imala 17.

– Kada se prvi put dogodilo, mislim na početak novembra, na poljubac, bila sam u šoku. Nisam sebi mogla da objasnim šta se dogodilo. Mislila sam da je to neki test da vidi da li sam jaka jer se sedmicama ništa slično nije ponovilo, ali onda je jednom prilikom izvršio penetraciju prstima u moje tijelo. Bila sam uplašena, osjećala sam se izdano. Onaj prema kome sam imala strahopoštovanje mi je to uradio. Osjećala sam se prljavo, mislila sam da me time kažnjava. Pitala sam se zašto ja, rekla je Milena.

“Rekao je da dobro glumim kada dobijem šamar. Razmišljala sam o suicidu”: Potresno svjedočenje Milene Radulović

Istakla je da je poslije svega nastavila da dolazi na časove glume jer joj je Aleksić prijetio.

– Upućivao mi je prijetnje da će, ako odem, da utiče na mišljenje mojih prijatelja, da će da mi se zgadi moj partner. Išamarao me je pred svima, gurao me je dok nisam udarila glavom u ormar. Toliki je utjecaj imao na sve da su svi povjerovali da je to vježba. Rekao je da Milena dobro glumi kad dobije dva-tri šamara. Svi su aplaudirali. Poslije toga sam razmišljala o tome da počinim suicid – dodala je Radulović.

Rekla je da ju je Aleksić “povrijedio kao niko u životu” i da to nije bila glumačka vježba, kao i da takvu vježbu nikada nisu imali ni u školi glume, ni na fakultetu.

“Imao je 61 godinu, a ja 17”

Opisujući dan kad ju je Aleksić prvi put neprimjereno dodirivao, rekla je da su svi otišli, a da je njoj Aleksić rekao da ga čeka u kancelariji. Potom joj je rekao da ustane, a onda joj prišao i poljubio je.

– Dodirivao me je po rukama, zadnjici, govorio je da mora da se trenira. Nisam to odmah shvatila kao prijetnju, mislila sam da govorimo o mojoj fizičkoj spremi. Kasnije me je pitao o mom seksualnom životu. Koristio je neprimjereneriječi, da li se kre*em, koliko, da li sam doživjela orgazam, da li sam suhopi*asta, da li volim to da radim i s kim. Na kraju tog dana me je poljubio, ja sam bila u šoku. On je imao 61, a ja 17 godina. Zaista odvratno – dodala je ogorčeno.

Kako je rekla, bilo joj je veoma neprijatno da odgovara na takva pitanja. Rekla je Aleksiću da je imala seksualni odnos i s kim, ali nije odgovarala na ostala pitanja.

– Tresla sam se, bila su jako neprijatna pitanja, nisam znala koja je svrha toga. Kada je htio da me poljubi, uhvatio me je za potiljak. Nisam mogla da se oslobodim, bila sam paralisana. Pokušala sam da okrenem glavu, ali nisam uspela, čvrsto me je držao. Poljubio me je, fiksirao mi je glavu. Druga ruka mu je bila na mojim leđima. Pokušala sam da ga odgurnem, ali nisam uspjela. Kad je krenuo ka meni, mislila sam da će da me zagrli, očinski. Umio je da nas zagrli tako i da kaže “e, ćero” ili “glupačo”. Moje tijelo je više imalo refleksne pokrete, oni nisu bili kognitivni – rekla je.

Na pitanje advokata zašto nije stisnula zube i tako spriječila Aleksića da je poljubi, ističući da je “to prost refleks ako ne želi da je neko poljubi”, odgovorila je da se sve brzo odigralo, da je “njegov jezik bio u njenim ustima prije nego što je stigla da reaguje”.

– Nakon toga mi je rekao da raširim noge. Poslušala sam ga jer je to bila naredba. Uhvatio me je rukom preko hulahopki i rekao da “mora da bude nabrekla kao jabuka”. Nakon toga mi je rekao “Aj kući” i ja sam otišla. Moj otac, koji je došao po mene, je vidio da sam uzrujana, ali to nije bio prvi put da s časa izađem takva. Mika je znao da odabere jedno do troje ljudi koje će da ponižava, pa je tata mislio da se zbog toga osjećam loše – ispričala je.

Kako je rekla, plašila se Aleksića, nije znala na koje sve načine može da je povredi.

– Uživao je u mom bolu i suzama. Svi smo ga slušali, od malena nismo imali priliku da sami upravljamo, već samo kako on kaže. Takvo je bilo i pravilo, “u grupi nema samoupravljanja, samo Mika upravlja” – rekla je.

Kada je Radulović rekla da ne zna kad joj je Iva tačno rekla da je i ona zlostavljana od strane Aleksića, Jakovljević je pitao kako se ne sjeća toga, ali se sjeća da li je nosila hulahopke nosila 2013. godine.

– Sjećam se kad sam nosila hulahopke, a kad ne, jer je Mika govorio “sad je mnogo lakše”, držao me je za noge, to su slike koje pamtim vrlo živo – rekla je Milena.

Iako je ročište trajalo više od tri sata, čini se da je Milena Radulović tek počela sa davanjem svog iskaza.

Ona nije imala neometano izlaganje, već je samo istakla da ostaje pri svemu što je rekla u tužilaštvu, te nije morala ponovo da prolazi kroz svaki bolan detalj onoga što se dogodilo. Svi potresni detalji ispričani su dok ke odgovarala na pitanja Aleksićevog branioca.

Ona će sa svjedočenjem da nastavi 19. oktobra, piše Telegraf.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima