back to top

Ribar pronađen živ nakon 6 mjeseci na -39 stupnjeva!

Prije nekoliko dana pronađen je nestali ruski ribar nakon što je šest mjeseci proveo izgubljen u uvjetima -39 stupnjeva Celzijusa u arktičkoj tundri. Iscrpljeni 70-godišnjak preživio jedući koru drveta i ribu….

posljednjih nekoliko tjedana prije nego što se ponovno ujedinio sa svojom obitelji.

Izgubljeni neimenovani ribar čudesno je spašen nakon što je otišao u ribolov prije gotovo šest mjeseci, vozeći svoj čamac u divljinu Chukotke – najistočnije regije Rusije.

Međutim, ubrzo nakon što je napustio svoje selo Ust-Belaya, rijeka se zaledila i nasukala ga gotovo 100 milja daleko. Kako bi preživio, sklonio se u negrijanu lovačku kolibu u slivu rijeke Anadyr, gdje su zimi temperature padale do -39 stupnjeva Celzijusa.

Kako bi preživio jeo je ribu i koru drveća te palio vatru da se ugrije, a umirovljenik je navodno bio samo “tri-četiri dana” od smrti kada je pronađen.

Prema riječima mještana, umirovljenik je na obali rijeke imao motorne sanjke kojima se planirao vratiti u Ust-Belaju, javljaju lokalni mediji.

“Počeo se pripremati s motornim sanjkama kada je ostao bez goriva”, rekla je jedna osoba policiji. Ribar je tada bio previše uplašen da pokuša pješačiti kući iz straha da se “ne smrzne na putu kući”.

Njegova supruga nije odmah kontaktirala policiju jer je njezin suprug prije toga išao u duge ribolove, ali se zabrinula kad se nije vratio za Božić, prenosi britanski Sun

Policija je potom pokrenula hitnu potragu, sa snimkom koja prikazuje trenutak kada su ga policajci otkrili gotovo 100 kilometara (100 milja) od njegovog doma.

Čini se da čovjek ne može odgovoriti ni na jedno pitanje, a spasilac ga je upitao: “Kako si sa zdravljem? Sve normalno?” Ribar je kimnuo, prije nego što je spasilac odgovorio: “Onda skupi svoje stvari i idemo!”.

Ribar pronađen živ nakon 6 mjeseci na -39 stupnjeva!
ruski ribar u trenutku spašavanja

Sad nakon 6 mjeseci napokon je doma, rekao je jednom od spasitelja Da pomoć nije stigla za tri-četiri dana, ne bih izdržao, umro bi! Njegova supruga pohvalila je spasioce svog supruga ribara: „Hvala vam puno što ste spasili mog muža, na brzoj reakciji… Hvala vam puno. Neka ti Bog da zdravlja.”

Neimenovani ribar koji je izgubljen na 6 mjeseci u arktičkoj tundri i inače u selu, poznati sjevernjački ljubitelj prirode i strastveni ribič, rekao je da će uskoro ponovno ići u ribolov.

Izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

Ribar pronađen živ nakon 6 mjeseci na -39 stupnjeva! Ribar pronađen živ nakon 6 mjeseci na -39 stupnjeva!


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima