back to top

Samsung Galaxy S24 Ultra – duh “Galaxy Note” vremena i dalje je tu

Što nam to Netflix donosi 2024. godine – evo odgovora

Dizajn pametnih telefona postao je polje intenzivne konkurencije, a proizvođači su stalno izloženi pritisku da predstave inovacije koje će privući pažnju korisnika.

Samsung Galaxy S24 Ultra: Revolucija kamere i tehnoloških inovacija / pogled na modul kamere

Samsung Galaxy S24 Ultra - duh "Galaxy Note" vremena i dalje je tu

U tom kontekstu, Galaxy S24 Ultra, najnovija ponuda od strane Samsunga, izaziva raznolike reakcije i postavlja pitanje kako se proizvođači prilagođavaju brzim promjenama u industriji.

9 3

Jedan od ključnih aspekata koji privlači pažnju je usvajanje Appleove strategije “pročišćavanja dizajna”. Umjesto radikalnih promjena, Samsung preferira suptilne, ali pažljivo razrađene nadogradnje koje se uvode postepeno kroz serije svojih uređaja.

Samsung Galaxy S24 serija – službeni renderi “slučajno” pred nama

Primjerice, najava novog okvira od brušenog titana na Galaxy S24 Ultra, sličnog onome na iPhoneu 15 Pro, predstavlja suptilnu promjenu koja dodaje dozu profinjenosti.

11 311 3

Renderi koji su procurili otkrivaju paletu boja “profesionalnog” izgleda, s mat sivom završnom obradom koja podsjeća na iPhone 14 Pro. Ovaj pristup naglašava opredijeljenje za uglađenost, usklađujući se s trendovima u industriji.

Samsung One UI 6.1 (AI) značajke koje dolaze s Galaxy S24 serijom

Samsung Galaxy S24 Ultra - duh "Galaxy Note" vremena i dalje je tu

Također, najravniji vrhunski zaslon u dugom vremenskom razdoblju i simetrični okviri na vodećem modelu predstavljaju suptilne, ali značajne promjene u izgledu.

12 212 2

No, unatoč očiglednim pokušajima Samsunga da održi dosljednost i evoluira svoj dizajn, neki kritičari smatraju da Galaxy S24 Ultra nedovoljno eksperimentira.

Samsung Galaxy A55 – benchmark testiranje potvrđuje moć Exynosa 1480

Kroz prizmu povijesti modela poput Galaxy S6 Edge ili iPhonea X, dolazi do izražaja zahtjev za više inovacija koje bi potaknule entuzijazam kod korisnika.

2 142 14

Prijedlozi za poboljšanja uključuju implementaciju istog dizajna gumba i okvira koji su procurili u renderima Galaxy A55 na Galaxy S24. Ova ideja dodaje element svježine i modernosti bez potrebe za potpunim redizajnom. Također, izražena je želja za eliminacijom S-Pen utora i S Pena, što bi smanjilo širinu telefona i pridonijelo praktičnosti.

Appleovo ambiciozno partnerstvo s medijskim gigantima za unapređenje umjetne inteligencije

Jedno od ključnih pitanja koja se postavljaju jest hoće li Samsung ikada odustati od četvrtastog “Note” dizajna u korist nečeg ergonomičnijeg. Ova karakteristična forma, iako privlačna na estetskoj razini, izaziva rasprave o praktičnosti, posebno s obzirom na veličinu uređaja.

3 123 12

Osvrćući se na inovacije u kamerama, postavlja se pitanje je li vrijeme da Samsung razmotri postavljanje selfie kamere ispod zaslona. Iako bi to moglo rezultirati padom kvalitete, korisnici traže taj korak prema savršenom uređaju s potpuno prekrivenim zaslonom.

Apple Vision Pro na tržištu u veljači 2024.

Samsung Galaxy S24 Ultra predstavlja intrigantnu točku u razvoju dizajna pametnih telefona. Suptilne promjene odražavaju oprezan pristup evoluciji, ali istovremeno postavljaju pitanja o potrebi za većim inovacijama.

4 114 11

Balansiranje između tradicije i inovacije predstavlja izazov koji proizvođači moraju pažljivo upravljati kako bi zadovoljili očekivanja širokog spektra korisnika.

Apple pustio u opticaj iOS 17.2.1

Ako nas pitate kada će Samsung ukloniti taj “Note duh” koji je prisutan, nažalost, ne možemo vam još dati odgovor. Ono što je sigurno jest da sami korisnici žele neke značajnije (vidljivije) promjene koje očito Galaxy S24 serija sa sobom neće donijeti.

6 46 4

Slobodno možemo reći da će kroz Galaxy S24 Ultra i tokom ove nadolazeće 2024. godine taj “Note duh” i dalje ostati prisutan, bilo da se to svidjelo korisnicima ili ne.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima