back to top

Samsung Galaxy S25 Ultra – manje kamera, ali veće mogućnosti zooma

Mjesecima smo udaljeni od lansiranja Samsung Galaxy S25 Ultra, no već se pojavila nova glasina o njemu. Prema navodima tipstera na platformi X, S25 Ultra će imati tri stražnje kamere, a ne četiri kao njegov prethodnik.

Samsung Electronics prvi na tržištu OLED monitora

Navodno će biti uklonjena 10 MP telefoto kamera s 3x optičkim zoomom. Kao što ste mogli očekivati, Samsung će umjesto toga pokušati uvjeriti korisnike da glavna kamera na S25 Ultra može snimati 3x zoom fotografije jednako dobro, ako ne i bolje od namjenskog telefoto objektiva.

– Advertisement –

Zbog toga će glavna kamera dobiti poboljšanu obradu slike. Govoreći o tome, glavna kamera S25 Ultra prema glasinama će imati istu razlučivost i veličinu senzora kao i ona na S24 Ultra, ali će joj biti poboljšana sposobnost hvatanja svjetla. Ultrawide kamera, barem u ovoj fazi prototipa, ostaje nepromijenjena.

Battery AI i Samsung Galaxy S25

Periskopska zoom kamera S25 Ultra navodno se testira s varijabilnim zoomom s dvije fiksne žarišne duljine, prva između 4x i 5x, a druga između 6x i 7x. Samsung još nije odlučio koje će točno žarišne duljine koristiti, ali bit će dvije – ovo neće biti kontinuirano varijabilni zoom kao na Sony Xperia 1 V.

One UI 7.0 testiran na Galaxy S24 Ultri

Samsung Galaxy S25 Ultra već sada izaziva zanimanje ljubitelja tehnologije i potencijalnih kupaca, unatoč tome što je lansiranje još daleko. Mnogima je zanimljivo hoće li Samsung uspjeti nadmašiti performanse svojih prethodnih modela i konkurenciju s novim pristupom sustavu kamera.

Što donosi Samsung Galaxy S24 FE?

Uklanjanje telefoto kamere s 3x optičkim zoomom može se činiti kao korak unatrag, no Samsung vjeruje da će poboljšana glavna kamera s naprednom obradom slike biti dovoljno dobra da zamijeni potrebu za dodatnim objektivom.

Samsung razvija 432MP senzor kamere – moguće s Galaxy S25 Ultra modelom

Vidi još i…

nn

Testiranje periskopske zoom kamere s varijabilnim zoomom dodatno povećava očekivanja, jer nudi fleksibilnost koja bi mogla biti korisna u različitim scenarijima fotografiranja.

Samsung One UI 6.1 na S21 i S22

Iako to još nije potvrđeno, mogućnost dviju fiksnih žarišnih duljina između 4x i 7x otvara vrata za kreativnije korištenje zooma, što bi moglo privući entuzijaste mobilne fotografije.

Samsung Galaxy S25 Ultra dijelit će bateriju s prethodnikom zbog smanjenja troškova proizvodnje

Sve u svemu, iako je lansiranje S25 Ultra još uvijek daleko, ove glasine sugeriraju da Samsung planira značajne promjene i poboljšanja u sustavu kamera. To će vjerojatno biti jedan od ključnih prodajnih aduta ovog uređaja, što ga čini vrijednim čekanja za sve koji žele vrhunski pametni telefon s izvanrednim fotografskim mogućnostima.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima