back to top

Sarajevo se i ove godine pokazalo kao nezaboravno mjesto za ljetni provod.

Kanton Sarajevo i dalje je jedna od najatraktivnijih regionalnih destinacija za zabavu, zahvaljujući bogatom programu festivalskih događaja.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo podržava kulturne i muzičke događaje kao ključni elemenat u razvoju turizma. Cilj je da se kultura i umjetnost približe svim građanima, posjetiocima i turistima Kantona Sarajevo.

“Kultura na ulice” je program Narodnog pozorišta Sarajevo koji je oduševio publiku spektakularnim koncertom Sarajevskog Big Banda. Manifestacija će nastaviti s brojnim dramskim, baletskim, opernim predstavama te koncertima klasične i savremene muzike”, navode iz Ministarstva kulture i sporta KS.

U sklopu 28. Baščaršijskih noći, sinoć je održan koncert Nermina Puškara koji je oduševio mnogobrojnu sarajevsku publiku. Live Stage Festival započeo je sinoć uz fantastične nastupe izvođača kao što su Edo Maajka i Letu Štuke, a u narednim danima očekuje nas bogat program s nastupima raznih izvođača.

“Sarajevo Matinee” je nedavno ponudio publici vrhunski doživljaj uz nastupe vrhunskih umjetnika i vizualni spektakl unutar Bijele tabije. Sarajevo Street Food Market pruža vrhunske muzičke nastupe uz najbolje izlagače hrane.

Ministarstvo kulture i sporta podržalo je koncerte i festivale kao što su koncert Dženana Lončarevića ispred sarajevske Vijećnice i Garden of Dreams Festival.

“Ovo je samo početak ljetne sezone u Sarajevu, a očekuje nas još mnogo fantastičnih muzičkih, kulturnih i filmskih događaja. Sarajevo ostaje nezaboravno mjesto za sve ljubitelje dobre zabave i provoda”, dodaju iz resornog ministarstva.

Izvor: ( www.tvsa.ba / Znamo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima