back to top

SEPTEMBAR JE BIO KRVAV U ZAVIDOVIĆIMA: MERSAD IZ PUŠKE UBIO AIDU! OSTALA SU DJECA

SEPTEMBAR JE BIO KRVAV U ZAVIDOVIĆIMA: MERSAD IZ PUŠKE UBIO AIDU! OSTALA SU DJECA

Ono što je obilježilo ovu godinu jeste veliki broj femicida, odnosno slučajeva u kojima su muškarci ubili svoje partnerke.

Takav jedan desio se 24. septembra u Zavidovićima kada je muškarac ušao u pekaru i iz lovačke puške ubio radnicu nakon čega je počinio samoubistvo. Kako smo tada već prvi objavili, muškarac i žena su bili u emotivnom odnosu, a navodno je zločin počinjen iz ljubomore.

Radi se o Mersadu Halilčević(45) koji je bio kuhar u jednom zavidovićkom restoranu, dok je žrtva, Aida Dendić(33) bila radnica u pekari.

Prema nezvaničnim saznanjima, nakon što je likvidirao nesretnu Aidu koja je bila dugogodišnja uposlenica pekare “Central”, Mersud je pucao i na jednog od ranika, međutim, na sreću, nije ga pogodio. Nakon toga je izvršio samoubistvo.

Kako je navedeno iz MUP-a ZDK, tog 24. septembra 2023. godine, oko 21:15 sati, dežurna služba Policijske stanice Zavidovići je zaprimila prijavu da je u objektu pekare u ulici Zlatnih ljiljana, grad Zavidovići, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su u objektu pekare zatekli dva beživotna tijela žene i muškarca. Lice mjesta događaja je obezbijeđeno, te je o svemu upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona izašao na lice mjesta i rukovodio  uviđajnim radnjama. 

I iza Aide i Mersuda su ostalo po dvoje djece, a o ovom tragičnom događaju u Zavidovićima se i dan danas govori.

(M.S.)

The post SEPTEMBAR JE BIO KRVAV U ZAVIDOVIĆIMA: MERSAD IZ PUŠKE UBIO AIDU! OSTALA SU DJECA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima