ŠESTORICA U SKLOPU ‘SKY PREDMETA’ PRIZNALI KRIVICU I OSUĐENI OD JEDNE DO PET GODINA

ŠESTORICA U SKLOPU ‘SKY PREDMETA’ PRIZNALI KRIVICU I OSUĐENI OD JEDNE DO PET GODINA

Za optužene su, u skladu sa sporazumnim priznanjem, predložene kazne koje je Sud Bosne i Hercegovine u međuvremenu prihvatio.

Tako je optuženi Dragan Pejović zvani „Bosanac“ (1985.) iz Trebinja, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina, te mu se oduzima protivpravna imovinska korist u visini od 35.000 KM, kao i predmeti korišteni za izvršenje krivičnog djela i to putničko motorno vozilo “BMW”.

Optuženi Anđelko Milošević zvani “Ciri”, “Kirofa”, “Medo” i “Glavonja” (1975.) iz Trebinja, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci, te oduzimanje protivpravne imovinske koristi u visini od 1.000 KM.

Optuženi Aleksa Mališ (1998.) i Dušan Mićanović (1992.), obojica iz Trebinja, osuđeni su na kaznu zatvora u trajanju od po jedne godine i oduzimanje protivpravne imovinske koristi u visini od po 1.000 KM.

Istovremeno, optuženi Nemanja Prnjat zvani „Neno“ (1991.) iz Trebinja, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, oduzimanje protivpravne imovinske koristi u visini od 500 KM, a optuženi Dražen Salamadija (1996.) iz Foče, na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i oduzimanje protivpravne imovinske koristi u visini od 1.400 KM.

U okviru predmetnih sporazuma oduzeto je – opojne droge “marihuana” u količini od 154,7 kg, PMV marke BMW koje je korišteno u izvršenju krivičnog djela, te mobilni telefoni, računari i sredstva veze.

Svi optuženi, sporazumnim priznanjem, obavezali su se na davanje iskaza u predmetu kodnog naziva “Staza”, koji se vodi protiv još petero preostalih optuženih.

Predložene kazne u skladu su sa ulogom i odgovornošću optuženih u izvršenju krivičnog djela.

Sporazumnim priznanjem optuženi se odriču prava na suđenje te prava na žabu na presudu koju im, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(Fena)

The post ŠESTORICA U SKLOPU ‘SKY PREDMETA’ PRIZNALI KRIVICU I OSUĐENI OD JEDNE DO PET GODINA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima