back to top

Skupina E otvara pravu šansu za novi iskorak

Prvi dio priprema rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od ponedjeljka na Ilidži obavlja u nekompletnom sastavu te očekuje početak nove godine kako bi se ekipa kompletirala i krenula na pripremni turnir u Švicarsku.

Bh. tim se sprema pred nastup na Europskom prvenstvu koje se u Njemačkoj održava od 10. do 28. siječnja, a izabranici Irfana Smajlagića će igrati u sklopu skupine E sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom.

 – Okupili smo se i odradili nekoliko treninga. Čekamo momke koji dolaze nakon praznika. Vlada veoma dobra i ozbiljna atmosfera, ekipa je željna rada. Spremni smo da radimo, imamo nekih povreda, ali to se rješava iz dana u dan, rekao je desno krilo Celja Luka Perić.

Luka Perić

U sklopu priprema za EP naš A tim 3. siječnja putuje u Winterthur (Švicarska) na Yellow cup, gdje će igrati protiv Argentine (4. siječnja od 20.30h), domaćina Švicarske (5. siječnja od 20.15h) i Rumunjske (6. siječnja od 14h). Iz Švicarske će naša reprezentacija otputovati za Mannheim, gdje će igrati svoje utakmice na Europskom prvenstvu.

 – Iskoristit ćemo turnir kao najbolju moguću pripremu pred EP jer znamo kakvi nas protivnici tamo očekuju. Uradit ćemo sve da se što bolje pripremimo prvo za turnir u Švicarskoj, a onda i za Euro. Nadam se da ćemo svi biti zdravi, da ćemo se dobro uigrati i da ćemo biti u mogućnosti da damo sve od sebe na prvenstvu, izjavio je Perić.

Izbornik Irfan Smajlagić je ranije istakao da je plasman BiH na Euro sa druge pozicije u skupini već rezultatski iskorak ove ekipe. Ipak bh. tim ovaj put ima skupinu unutar koje može napraviti potpuni pomak, a to bi bila prva pobjeda na Euru.

Podsjećamo, prvi put smo sudjelovali na Euru 2020. godine pod vodstvom izbornika Bilala Šumana, a bila je to prva europska smotra sa 24 reprezentacije umjesto dotadašnjih 16 sudionica. Dobili smo jako tešku skupinu u kojoj smo upisali poraze od Norveške (32:26) i Francuske (31:23), dok se više očekivalo u duelu sa Portugalom gdje smo izgubili sa 27:24. Međutim Portugalci su bili iznenađenje kompletne ove skupine izbacivši Francuze. Euro 2022. su obilježili korona uvjeti i nova tri poraza u Slovačkoj, gdje se uz Mađarsku, održavalo natjecanje. Izabranici Ivice Obrvana su pali protiv Švedske (30:18), Češke Republike (27:19) te Španjolske (28:24).

Po prvi put u Njemačkoj naši rukometaši neće u skupini za protivnike imati dva tako izražena favorita.

Skupina E otvara pravu šansu za novi iskorak

Smajlagić: Moramo biti realni

S obzirom na konkurenciju teško je očekivati plasman dalje iz skupine E, ali jednu pobjedu svakako.

 – Imamo Šveđane koji su peterostruki prvaci svijeta. Mi nemamo talentiranu generaciju, nego skup igrača. Nizozemska je napravila veliki progres posljednjih godina. Ne trebamo ni podcjenjivati, ni precjenjivati sebe. Nizozemska ima kontinuitet, koji mi nemamo. Nismo mi baš talentirani koliko se misli. Nemamo mi u ligi radne igrače. Igrat ćemo sa svakim, ali moramo biti realni. Ako nikad ne igramo protiv Švedske, ne znamo da li je možemo dobiti, izjavio je izbornik Irfan Smajlagić. Er.B.

The post Skupina E otvara pravu šansu za novi iskorak appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima