back to top

Snažan rast dobiti zahvaljujući Galaxy S24 i poluvodičima

Samsung je danas objavio svoje detaljne financijske rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine, koji su iznimno pozitivni. Ovaj južnokorejski tehnološki gigant izvijestio je o impresivnom porastu operativne dobiti koja iznosi 6,61 bilijuna KRW (približno 4,85 milijardi dolara).

Samsung Galaxy S25 Ultra dijelit će bateriju s prethodnikom zbog smanjenja troškova proizvodnje

To predstavlja desetorostruko povećanje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, čime su dobitci dosegnuli razinu iz 2022. godine.

– Advertisement –

Izvješće navodi da je ključni pokretač ovog izvanrednog financijskog uspjeha bila robustna prodaja najnovijih modela iz Galaxy S24 serije, što je značajno doprinijelo ukupnom povećanju prihoda.

Umjetna inteligencija u fokusu: Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme

Osim toga, zabilježen je rast cijena memorijskih poluvodiča, što je dodatno potaknulo financijske pokazatelje kompanije. Ukupni prihodi kompanije porasli su za 13% u usporedbi s prethodnim razdobljem, potvrđujući trend rasta.


2 6

Očekivanja za nadolazeće razdoblje su umjerena. Predviđa se blagi pad prodaje pametnih telefona u drugom kvartalu, što može biti posljedica sezonskih fluktuacija u potražnji.

Samsung Galaxy Watch7 s praćenjem razine šećera u krvi

Međutim, segment memorijskih poluvodiča ostaje iznimno stabilan i pokazuje potencijal za daljnji rast. Ova stabilnost je dijelom potaknuta sve većom potražnjom za umjetnom inteligencijom, koja zahtijeva napredne i pouzdane memorijske komponente.


9

Samsung kontinuirano ulaže u razvoj i inovacije, što se pokazuje kroz njihove nove proizvode i tehnologije. Ova strategija ne samo da osigurava održavanje konkurentnosti na tržištu pametnih telefona, već i jača njihovu poziciju na tržištu poluvodiča.

Što nam to donose Samsung Galaxy Z Fold6 (Ultra)?

Vidi još i…


1 16

Ovakvi financijski rezultati svjedoče o efikasnosti Samsungove poslovne strategije i njihove sposobnosti da se prilagode mijenjajućim tržišnim uvjetima.


b roll image s24 series 1 hi 1 1

Unatoč potencijalnim izazovima u prodaji pametnih telefona, Samsungov fokus na inovacije i tehnološki napredak ostaje neumoljiv. Ova posvećenost osigurava da kompanija ne samo da zadrži svoju vodeću ulogu u tehnološkom sektoru, već i da nastavi rasti i razvijati se u skladu s promjenjivim potrebama i očekivanjima svojih korisnika širom svijeta.

Što nam to donose Samsung Galaxy Z Flip6 (FE)?

Dok napredak u segmentu pametnih telefona može doživjeti trenutne oscilacije, dugoročni izgledi za Samsungove inovacije i rast su izuzetno obećavajući.

1 231 23

Ovo osigurava da će kompanija ostati na čelu tehnološke evolucije, vođena svojim unaprijed definiranim ciljevima i strategijama koje usmjerenost na kvalitetu i inovacije stavlja u središte svog poslovanja.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima