back to top

ŠTA JE VASPITAČICA IZ VRTIĆA U KOJEM JE PREMINUO DJEČAK (1) ISPRIČALA U POLICIJI

ŠTA JE VASPITAČICA IZ VRTIĆA U KOJEM JE PREMINUO DJEČAK (1) ISPRIČALA U POLICIJI

Kako nezvanično saznaje Blic, vaspitačica je navela da je dječak zajedno sa svojim vršnjacima iz grupice u utorak oko 11 sati imao užinu, nakon čega su legli da spavaju.

– Dječak je zaspao, a posle nekog vremena vaspitačica je krenula da budi svu djecu. Među njima bio je i on. Rekla je da je probudila dječaka, da se pomjerio i odjednom krenuo da povraća. Ispričala je da su ona i koleginica odmah pozvale Hitnu pomoć, a za vrijeme dok ona nije stigla pokušale su da pomognu djetetu – kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Prema informacijama koje posedujemo, ekipa Hitne pomoći je po dolasku na lice mjesta, oko 15.45 sati, bezuspješno pokušala reanimaciju mališana.

Obdukcija otkriva uzrok smrti djeteta

– Na tijelu mališana nisu uočeni tragovi nasilne smrti. Mališan je uredno primio sve vakcine – kaže naš sagovornik i dodaje da je Više javno tužilaštvo naložilo obdukciju i toksikologiju djeteta kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Na rezultate toksikologije može se čekati i mjesecima.

Također, nadležni prikupljaju sva potrebna obavještenja i obavljaju se razgovori koji će otkriti detalje ove nezapamćene tragedije.

Podsjetimo, ljudi koji žive nedaleko od mjesta gdje se nalazi vrtić, ispričali su da su se kobnog dana čuli sirene.

– Čuli smo policijske sirene, a onda su vrlo brzo stigle i ekipe Hitne pomoći. Nismo imali predstavu šta se događa. Znamo da je tu vrtić, ali da bi se takva tragedija mogla desiti, nismo ni slutili. Ovo je strašno – kaže jedna od stanarki okolnih zgrada koja u to vrijeme redovno šeta psa.

Pokrenuta kontrola u vrtiću u kojem je dječak preminuo

– Nismo čuli ništa, bilo je tiho, tek smo kasnije pričali sa komšijama. Jasno nam je bilo da nešto nije kako treba kad smo vidjeli toliko policije i ljekara – dodaje drugi sagovornik.

Podsjećamo, dječak je spavao, probudio se i počeo da povraća. Nakon toga je preminuo.

Zaštitnik građana je jučer na osnovu medijskih informacija da je u utorak jedno dijete preminulo u vrtiću na Novom Beogradu, po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole rada predškolske ustanove u koju je dijete bilo upisano.

Zaštitnik građana će, kako je saopšteno, zbog utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem izvršiti i neposredan nadzor nad radom kontrolisane predškolske ustanove.

(A.S./Blic)

The post ŠTA JE VASPITAČICA IZ VRTIĆA U KOJEM JE PREMINUO DJEČAK (1) ISPRIČALA U POLICIJI first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima