back to top

Stolac: Pretučeno četvero povratničke djece dok su se vraćali sa utakmice

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar naveo je na društvenim mrežama da je noćas u Stocu pretučeno četvero povratničke djece.

– Noćas je Stocu pretučeno četvero povratničke djece, četiri zlatna momka. Mučki su im zasjedu na povratku sa utakmice u maniru najokorjelijih razbojnika napravili nepoznati počinitelji sa više automobila na ulazu u Stolac. Zatim su ih brutalno pretukli, mučili. Ovakvo nasilje mora biti hitno i najstrože kažnjeno. Podrška mladićima i njihovim porodicama mora biti bezuvjetna, odlučna i jasna, kao i reakcija policije i pravosuđa. Predugo, već preko 25 godina kada su napadi na povratnike u pitanju slušamo fraze o “istragama u toku” i “nepoznatim počiniteljima”. Dosta je više.

Nasilje nad povratnicima mora biti odmah sankcionisano. Od MUP-a i Tužilaštva očekujem reakciju, brzu istragu, privođenje i osudu kriminalaca – ništa manje od toga. Krug mogućih počinitelja nije posebno veliki. Od svih činitelja društvenog poretka, od lokalnog do državnog nivoa, očekujem jedinstvenu, nedvosmislenu podršku povratnicima. Ministarstvo će iz svoje nadležnosti učiniti sve za ove mladiće i njihove porodice – naveo je Dizdar.

Stolac: Pretučeno četvero povratničke djece dok su se vraćali sa utakmice
Foto: Facebook

(24sata.info/Avaz)

24sata.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima