STRAVIČAN PRIZOR: MUŠKARAC JEZIVO MUČEN, PA OBJEŠEN NASRED AUTOPUTA

STRAVIČAN PRIZOR: MUŠKARAC JEZIVO MUČEN, PA OBJEŠEN NASRED AUTOPUTA

Muškarac je pronađen u nedjelju ujutru vezan i sa povezom na očima. Ima nekoliko rana na tijelu i vidljive znakove mučenja. Italijanski mediji prenose da je tijelo pronađeno obješeno preko zaštitne ograde sa spoljne strane puta. Tijelo su slučajno otkrili radnici na održavanju.

Žrtva ima između 40 i 50 godina. Na lobanji su navodno vidljive kružne opekotine. Muškarcu je vrat kanapom bio vezan za zaštitnu ogradu, a noge vezane samoljepljivom trakom. Na sebi je imao crnu majicu i pantalone kaki boje. Konopac je navodno bio učvršćen kopčama za zaštitnu ogradu. U blizini je pronađena i traka koja je vjerovatno korištena za vezivanje nogu.

Stanje tijela sugeriše da se tamo nalazilo najmanje nekoliko dana. Žrtva nije tamne rase iako nije isključeno da je tamne puti. Još se ne zna je li riječ o italijanskom ili stranom državljaninu.

Mjesto zločina i način na koji je tijelo obješeno, kako pišu italijanski mediji, navodi na zaključak da je u pitanju jasna poruka koju su ubica ili ubice poslale nekome drugom.

Tijelo su uklonili vatrogasci uz pomoć merdevina.

Stigao je i tim civilne zaštite koji je postavio poljski šator kako bi tijelo moglo da bude pregledano. Istraga je počela pregledom snimaka kamera postavljenih duž autoputa kojim se za nekoliko minuta stiže preko granice u Sloveniju.

(Kurir)

The post STRAVIČAN PRIZOR: MUŠKARAC JEZIVO MUČEN, PA OBJEŠEN NASRED AUTOPUTA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima