TIJELO UBIJENOG DEJANA BIT ĆE OTKOPANO, A EVO I ZAŠTO

TIJELO UBIJENOG DEJANA BIT ĆE OTKOPANO, A EVO I ZAŠTO

– S.M. i maljoletni pomoćnik priznali su djelo i opisali kako se sve dogodilo, dok je Dejanova supruga bilo izričita u tome da ona nema nikakve veze sa ubistvom niti sa dvojicom uhapšenih – kaže izvor.

Prema riječima sagovornika Kurira, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Negotinu naložena je ekshumacija Dejanovog tijela koja će biti obavljena u četvrtak.

– Naloženo je da se tijelo otkopa i da se uradi detaljna obdukcija kako bi tužilaštvo imalo kompletne dokaze i na osnovu rezultata obdukcionog nalaza. Dejanovo tijelo, iako spaljeno poslije ubistva, nije potpuno izgorjelo, te će ova procedura i analiza pomoći u istrazi – kaže izvor i podsjeća da u augustu, kada je Dejan P. nastradao obdukcija nije rađena.

Obdukciju je isprva odbila Dejanova supruga koja je rekla da za tim “nema potrebe”.

TIJELO UBIJENOG DEJANA BIT ĆE OTKOPANO, A EVO I ZAŠTO

– Ona je insistirala da se obdukcija ne radi. Tada to nije bilo čudno, prosto vjerovalo se da je u pitanju saobraćajna nesreća i obdukcija bi samo produžila agoniju porodice, u smislu čekanja da se završi, a samim tim se i sahrana prolongira. Porodicama je taj period čekanja dodatno mučan. Inače, nije rijetko da porodica odbije obdukciju, pa ni u slučaju Dejana P. to nije bilo čudno – objašnjava izvor i dodaje:

– Međutim, kada se otkrilo da Dejan P. nije žrtva saobraćajke, a da je u njegovo ubistvo umiješana supruga, svima je postalo jasno zašto je Slađana insistirala da se obdukcija ne radi.

Tijelo žrtve, odnosno Slađaninog supruga Dejana je, podsjetimo, pronađeno u izgorjelom automobilu, nedaleko od kuće u kojoj je živio, 5. augusta i sve je slutilo na to da je u pitanju saobraćajna nesreća. Međutim, policija je istragom došla do istine, najvjerovatnije nakon što je progovorio jedan od pomagača osumnjičene žene, maloljetni rođak njenog ljubavnika S. M., s kojim je, kako se sumnja nasmrt pretukao Dejana, pa tijelo stavio u auto i zapalio.

Dejan i Slađana su, inače, dan prije nego što je Dejan ubijen proslavljali 10 godina braka.

(A.S./Kurir)

The post TIJELO UBIJENOG DEJANA BIT ĆE OTKOPANO, A EVO I ZAŠTO first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima