U SRBIJI UHAPŠEN SULTAN G. IZ BIH: TERETI SE DA JE UBIO VLASNIKA PEČENJARE U NOVOM SADU

U SRBIJI UHAPŠEN SULTAN G. IZ BIH: TERETI SE DA JE UBIO VLASNIKA PEČENJARE U NOVOM SADU

Sumnja se da je ubica, ubodima oštrim predmetom, usmrtio pedesetčetvorogodišnjeg Novosađanina.

Zločin je otkriven nakon što je rođak dojavio policiji da se ne javlja, te je policija provalila u stan i zatekla mrtvog čovjeka i odmah se dala u potragu za osumnjičenim.

Sultan G. je pobjegao u Beograd, a ubrzo je uhapšen u Terazijskom parku, piše Nova.rs.

  • Sumnja se kobne večeri osumnjičeni sa još jednom osobom bio u stanu vlasnika pečenjare i da je nakon svađe došlo do fizičkog obračuna koji je eskalirao ubistvom. Navodno, nakon svađe i grukanja osumnjičeni je dograbio kuhinjski nož i nekoliko puta izbo Tucakova. Nakon zločina on je pobjegao u nepoznatom pravcu – naveo je izvor Kurira i dodao:
  • Pripadnici MUP-a koji su ušli u stan zatekli su jeziv prizor. Nesrećni čovek je ležao u lokvi krvi. Ekipa Hitne pomoći kasnije je mogla samo da konstatuje smrt vlasnika pečenjare.

Istražitelji još utvrđuju motiv ovog zločina. Prema navodima izvora iz istrage, u stanu nije bilo premetačne niti tragova obijanja, što ukazuje da je žrtva pustila ubicu u stan. Prema riječima istog izvora, na mjestu zločina su pronađene i flaše pića, pa nije isključeno ni da su prije zločina akteri nemilog događaja konzumirali alkohol.

Osumnjičeni državljanin BiH Sultan G. na teritoriji Novog Sada nije imao prijavljeno boravište, a tamo je stigao prije oko tri sedmica.

  • Pretpostavlja se da je Sultan već neko vrijeme boravio u Srbiji, da je najprije bio u prijestolnici, a da je početkom mjeseca otišao za Novi Sad. Utvrđuje se zbog čega je boravio u tom gradu – dodao je izvor Kurira.

(Nova.rs/ Kurir/ I.S.)

The post U SRBIJI UHAPŠEN SULTAN G. IZ BIH: TERETI SE DA JE UBIO VLASNIKA PEČENJARE U NOVOM SADU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima