back to top

U Vukovaru se pijani vozili na traktoru, pjevali četničke pjesme i pucali iz pištolja

Policijska uprava vukovarsko-srijemska na svojim je mrežnim stranicama izvijestila da je zaprimila dvije dojave o narušavanju javnog reda i mira u Trpinji i Bršadinu.

Naime, 6. siječnja u Trpinji, oko 5.30 sati, 18-godišnjak je cestom u naselju upravljao traktorom s priključnim vozilom u kojem su se nalazili 21, 20, 18-godišnjak i maloljetnik koji su pod utjecajem alkohola izvodili pjesme nedopuštenog sadržaja te tako remetili javni red i mir.

Punoljetni počinitelji prekršaja smješteni su u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su navedena četvorica (21, 20, 18-godišnjak i maloljetnik) počinili prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je 18-godišnji vozač traktora prijavljen i za upravljanje skupom vozila kojem je istekla važnost prometne dozvole više od godinu dana, čime je počinio prekršaje iz članka 238. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i članka 6. Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Nadalje, istoga dana postupajući po dojavi i provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici utvrdili su da su u Bršadinu oko 5.50 sati, dvojica 24-godišnjaka pod utjecajem alkohola iz vatrenog oružja (pištolja) ispalili više hitaca u zrak.

Policijski službenici su tijekom daljnjeg postupanja od jednog 24-godišnjaka oduzeli pištolj i tri komada streljiva, a od drugog 24-godišnjaka pištolj, tri spremnika za pištolj i 27 komada streljiva. Jedan 24-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je drugi uhićen.

Zbog počinjenih prekršaja iz članka 21. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članaka 30. i 11. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana navedene osobe bit će prekršajno prijavljene, dok je provedeno kriminalističko istraživanje prekršaja i za 59-godišnjaka zbog počinjenih prekršaja iz članaka 33. i 37. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, jer je oružje i streljivo držao bez nadzora te je na taj način 24-godišnjaku omogućio neovlašteno posjedovanje i nezakonito korištenje vatrenog oružja, za što će također biti prekršajno prijavljen.

Jedan od počinitelja prekršaja, 24-godišnjak, je policijski službenik u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj te je 6. siječnja 2024. godine udaljen iz službe i protiv njega će biti podnijet zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti.

Također, u tijeku je utvrđivanje postojanja elemenata disciplinske odgovornosti i za 59-godišnjaka, koji je također policijski službenik PU vukovarsko-srijemske.

The post U Vukovaru se pijani vozili na traktoru, pjevali četničke pjesme i pucali iz pištolja appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima