back to top

UBIO TRUDNU ŽENU, PA JE SPAKOVAO U KOFER: PRIJATELJ MU POMOGAO DA TIJELO BACE U ŠUMU

UBIO TRUDNU ŽENU, PA JE SPAKOVAO U KOFER: PRIJATELJ MU POMOGAO DA TIJELO BACE U ŠUMU

Prema informacijama iz policijskih izvora, njen partner (39) i jedan od njegovih prijatelja (34) uhapšeni su zbog njenog ubistva, koje je počinjeno oštrim predmetom.

Kako su objasnili isti izvori, događaj o njenom ubistvu otkrio je prijatelj njenog partnera, koji je na saslušanju u policiji priznao da je 41-godišnjakinju ubio njen partner i da je pomogao da se ona preveze u područje gdje je pronađena.

Prijatelj njenog partnera je priveden na osnovu otisaka koji su pronađeni na mjestu zločina, dok se navodi da je od ranije poznat policiji. Njen partner (39) je u posljednjih nekoliko dana pokušao da skrene istragu vlasti rekavši da je žena nestala ponijevši sa sobom veliku sumu novca od 5.000 eura.

U međuvremenu, objavljen je snimak nakon ubistva, na kojem se vide dvojica muškaraca, pod pretpostavkom da su njen partner i njegov prijatelj, koji nose njeno tijelo u novogodišnjoj noći. Također, podijeljen je i snimak kretanja njenog partnera, nakon njenog ubistva.

Policija je odmah po nestanku nesretne žene započela istragu. U okviru analize snimaka sa kamera u okolini, njen dečko i njegov prijatelj primijećeni su kako izlaze iz kuće noseći kofer. Policija je potom pretražila kuću gdje je pronašla tragove krvi, ženinu kosu i DNK.

Prijatelj počinioca je priveden prvi, nakon što je priznao da je pomagao njenom partneru da preveze tijelo ubijene trudnice do mjesta gdje je pronađeno. Precizirao je pred policijom da nije učestvovao u ubistvu, već samo u transportu tijela, da bi na kraju rekao da je par imao finansijske probleme, ali je potvrdio i da je došlo do nasilja u porodici.

UBIO TRUDNU ŽENU, PA JE SPAKOVAO U KOFER: PRIJATELJ MU POMOGAO DA TIJELO BACE U ŠUMU

Prema pisanjima tamošnjih medija, i partner trudnice je poznat policiji jer je prije nekoliko godina osuđen zbog prebijanja svoje sestre, koja je zbog povreda morala biti hospitalizovana.

Kako je navela njegova prva žrtva, i dalje ima praznine u pamćenju i posttraumatski stres. Prema pritužbi žene, sve se dogodilo jer je prestala da mu daje novac.

Pored toga, sestra ga je prijavila i za silovanje, a slučaj je stigao na sud u junu 2022. godine, dok je protiv njega podnesena krivična prijava za silovanje, nedozvoljene polne radnje i nošenje oružja.

Nestala trudnica je bila u trećem mjesecu trudnoće, dok je već bila majka 13-godišnje devojčice iz prvog braka.

Njen partner je prilikom početka istrage objasnio da je njegova djevojka sama napustila njihov dom, sa većom sumom novca.

– Probudio sam se u 9 ujutru. Video sam da mi je poslala poruku da je došla kući, i da je uzela nešto novca iz fioke. Ne mogu da znam razlog, Džordžija mi je uvijek tražila novac kada joj nešto treba. Dijelili smo sve finansije – izjavio je njen partner kada se podijelio apel da je nestala.

Zatim, tvrdio je da je poslala poruku i svojoj majci, kojoj je navodno napomenula da ima neke obaveze da završi. Uprkos porukama koje joj je slao partner, policija nije uspjela da joj uđe u trag, jer nikada nisu dostavljene.

Trudnica je nestala 1. januara ove godine, nakon dočeka koji je proslavila sa kćerkom (13) i partnerom u Kalamariju.

Nadležne službe su pretresle kuću njenog partnera, prilikom čega su mu oduzeli telefon. Ubijena žena je sahranjena danas u prisustvu porodice i prijatelja.

(Blic)

Video pogledajte i OVDJE.

The post UBIO TRUDNU ŽENU, PA JE SPAKOVAO U KOFER: PRIJATELJ MU POMOGAO DA TIJELO BACE U ŠUMU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima