back to top

Ubojica iz Tuzle, inače policajac, nije bio na dužnosti ali je pucao iz službenog pištolja

Nakon što je u srijedu navečer policajac Elvis Ćustendil (51) ubio Amru Kahrimanović (52) u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u sklopu tržnog centra u Tuzli, glasnogovornik Tužiteljstva Tuzlanske županije (TŽ) Admir Arnautović je u četvrtak javnosti potvrdio da je Ćustendil uhićen nedugo nakon izvršenja zločina ispred ulaza zgrade u kojoj stanuje. Kako je istaknuo, Kahrimanović nije bila slučajna žrtva, već je Ćustendil ciljano pucao na nju. – On nije bio na službenoj dužnosti, a trenutno je zaposlen u Upravi policije MUP-a, dodao je glasnogovornik Arnautović. Ćustendil je bio inspektor, radio je kao zamjenik komandira u PS Istok, kao i u Odjelu kriminalističke policije da bi, na kraju, došao do Operativnog centra Uprave policije MUP-a TŽ-a.

Odgovarajući na pitanje je li Ćustendil ubojstvo počinio službenim pištoljem, glasnogovornik Tužiteljstva TŽ-a Arnautović kazao je da je potrebno sačekati izvješće, ali da informacije dostupne u tom trenutku ukazuju da jeste riječ o službenom pištolju. Napomenuo je i da za počinjeno kazneno djelo ‘Ubojstvo’ postoje različite kvalifikacije te, sukladno tome, variraju i kazne, a mogu se kretati od pet godina zatvora i dulje. Kada je riječ o kvalifikaciji kaznenih djelā ‘Ubojstvo na podmukao način’, ‘Ubojstvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju’ i ‘Ubojstvo iz mržnje’, kazne zatvora se kreću od 10 godina zatvora do dugotrajne kazne zatvora. – Kvalifikaciju djela utvrđuje tužitelj, napomenuo je, nadalje, Arnautović koji o

motivima ubojstva nije bio u mogućnosti govoriti. – Tužiteljstvo mora sačekati dostavljanje izvješća kako bi imalo više informacija, pojasnio je.

Direktor Uprave policije Korman: Unutarnja istraga utvrdit će je li bilo propusta u postupanju

I direktor Uprave policije MUP-a TŽ-a Dževad Korman i načelnik Policijske uprave Tuzla Siniša Varaškić su se javnosti u povodu ovog ubojstva obratili na tiskovnoj konferenciji.

Prema riječima direktora Kormana, policijski djelatnik Ćustendil je u prethodna tri dana bio na godišnjem odmoru. – Pucao je iz službenog pištolja, kojeg je morao ostaviti kada je odlazio na godišnji odmor. Unutarnja istraga utvrdit će je li bilo propusta u postupanju u tom slučaju, poručio je Korman. Zbog sudjelovanja u prometnom udesu pod djejstvom alkohola, protiv Ćustendila je 2020. godine vođen disciplinski postupak. Drugih prijava, prema riječima Kormana, nije bilo a ne raspolaže se informacijama da je imao problema s kolegama na poslu. Motiv ubojstva A.K. nije poznat, ali je žena bila jedina meta Ćustendila, koji je u nju ispalio više hitaca. Potom se dao u bijeg, a uhićen je 20-ak minuta nakon počinjenja kaznenog djela. Ćustendil je zvanično suspendiran te će biti predan u nadležnost Županijskog tužiteljstva TŽ.

The post Ubojica iz Tuzle, inače policajac, nije bio na dužnosti ali je pucao iz službenog pištolja appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima