back to top

UDARIO GA TRAKTOROM PA GA TUKLI DO SMRTI: DOBIO DEVET GODINA ZATVORA ZBOG UBISTVA POVRATNIKA

UDARIO GA TRAKTOROM PA GA TUKLI DO SMRTI: DOBIO DEVET GODINA ZATVORA ZBOG UBISTVA POVRATNIKA

U izrečenu kaznu Ćulibrku je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 13. oktobra prošle godine, a odlukom suda iza rešetaka će ostati do pravosnažnosti presude, piše Srpskainfo.

Brutalan napad na povratnika dogodio se 12. oktobra 2023. godine oko 19 sati u selu Brezici kod Dervente.

Kako se navodi u presudi, Milan Ćulibrk je zajedno sa maloljetnim N.J. sijekao ogrijevno drvo na parceli nepoznatog vlasnika u Brezicima i isto prevozio traktorom. Kada su drva izvozili na makadamski put, Mišić je stao ispred traktora u namjeri da ih zaustavi.

-Ćulibrk je u namjeri da ubije Mišića krenuo traktorom IMT 558 na oštećenog, kojom prilikom je prednjim dijelom traktora udario u Mišića koji je pao na zemlju, nakon čega je maloljetnik N.J. uzeo komad drveta, te Mišiću zadao nekoliko udaraca u glavu i tijelo – grudnog koša, a potom mu zadao nekoliko udaraca nogom.

Nakon toga, Ćulibrk je sišao sa traktora, te Mišiću također zadao nekoliko udaraca nogama u tijelo.

Tom prilikom je Mišić zadobio teške tjelesne povrede prsišta, ramena, nadlaktice, prijelom rebara i krvarenje u mozgu usljed kojih je preminuo mjesec dana kasnije 14. novembra 2023. u bolnici „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu”, navedeno je u presudi.

The post UDARIO GA TRAKTOROM PA GA TUKLI DO SMRTI: DOBIO DEVET GODINA ZATVORA ZBOG UBISTVA POVRATNIKA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima