UHAPŠEN JER JE PROVALIO U KUĆU PA ISTUKAO OCA I MAJKU

UHAPŠEN JER JE PROVALIO U KUĆU PA ISTUKAO OCA I MAJKU

Prema informacijama iz policije, on je provalio u porodičnu kuću i potom istukao oca i majku, a ovo nasilje u porodici policiji prijavile su komšije.

On je brzom policijskom intervencijom spriječen u daljem nasilju, te priveden u prostorije Policijske stanice u Ključu gdje su protiv njega poduzete zakonom propisane mjere.

Bračni par, 56-godišnji muškarac i 54-godišnja žena primljeni su na Odjel hitne pomoću Doma zdravlja u Ključu, gdje su im konstatovane tjelesne povrede nastale od udaraca. Napadač je, kako saznajemo, naposlijetku prevezen na Odjel neuropsihijatrije Opće bolnice u Sanskom Mostu.

Inače, broj slučajeva nasilja u porodici na području Unsko sanskog kantona kontinuirano raste, pa su sve češći i ovakvi slučajevi nasilja djece prema roditeljima.

  • U takvim slučajevima najčešće se radi o starijim licima nad kojima djeca vrše nasilje i mi imamo problem kako i gdje zbrinuti takve osobe koje su ugrožene- kaže Jasminka Topić, predsjednica Koordinacionog tima za ravnopravnost polova koji djeluje pri Vladi USK.

U policiji navode kako je nasilje u porodici pojava danas veoma rasprostranjena na području Unsko sanskog kantona, te da žrtve u velikom broju slučajeva nasilje ne prijavljuju iz straha ili predrasuda zbog negativnih reakcija društvene zajednice.

  • Imali smo 25 povratnika u izvršenju ovih krivičnih djela, što znači da se mora više poraditi na njihovom sankcionisanju. Sigurno je da se radi o problematici gdje je potrebna bolja koordinacija i sinergija više društvenih faktora u cilju prevencije i suzbijanja ovih pojava-kažu u policiji, te ističu kako u poslednje vrijeme žrtve imaju sve više hrabrosti da prijave nasilje.

Uzroci povećanja ove negativne pojave su sve teže ekonomska situacija, kao i stanje opšte besperspektivnosti koje danas vlada u našem društvu.

(N. novine)

The post UHAPŠEN JER JE PROVALIO U KUĆU PA ISTUKAO OCA I MAJKU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima