back to top

UHAPŠEN MUŠKARAC U SARAJEVU: PONOVO PRETUKAO DJEVOJKU I ZAPALIO AUTOMOBIL NJENOG OCA

UHAPŠEN MUŠKARAC U SARAJEVU: PONOVO PRETUKAO DJEVOJKU I ZAPALIO AUTOMOBIL NJENOG OCA

Kako nam je tada potvrđeno iz MUP-a KS, dojavu su zaprimili oko 06:17 da je do požara došlo u ulici Olimpijska 33.

  • Požar je zahvatio dva putnička vozila. Uviđajne radnje su u toku – potvrđeno je za Hayat.ba.

U pitanju su bili automobili marke Passat i Seat Ibiza, a kako saznajemo počinilac ovog krivičnog djela je Admir Lekić. On je zapalio automobil oca svoje djevojke. Lekić je ubrzo nakon toga zapalio auto marke VW Passat, a drugi putnički automobil Seat Ibiza je izgorio jer je bio parkiran u blizini Passata.

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS jučer je u biltenu saopćilo da je uhapšena osoba A. L.

  • Dana 14. 01. 2024. godine u 11.45 sati, policijski službenici PU Stari Grad lišili su slobode A.L., rođen 1990. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje opće opasnosti. Osumnjičeni se dovodi u vezu s požarom koji se dogodio u jutarnjim satima u ulici Trg Barcelone, općina Novi Grad Sarajevo, kojom prilikom su oštećena dva motorna vozila. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 34-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo – saopćeno je iz MUP KS.

Podsjetimo, on je krajem decembra pretukao bivšu djevojku, kao i 47-godišnjeg muškarca koji joj je pokušao pomoći u blizini Careve džamije u Sarajevu.

Prethodni put bivša djevojka nije željela prijaviti Lekića, ali ovaj put jeste i on je uhapšen zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

Lekić je od ranije poznat policiji po vršenju brojnih krivičnih djela, između ostalog ranjavanja, pokušaja ubistva, ugrožavanja sigurnosti i slično.

(M.S.)

The post UHAPŠEN MUŠKARAC U SARAJEVU: PONOVO PRETUKAO DJEVOJKU I ZAPALIO AUTOMOBIL NJENOG OCA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima