UHAPŠENI DRŽAVLJANI BIH, AUSTRIJE I IRAKA ZBOG POKUŠAJA KRIJUMČARENJA LJUDI

UHAPŠENI DRŽAVLJANI BIH, AUSTRIJE I IRAKA ZBOG POKUŠAJA KRIJUMČARENJA LJUDI

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice u graničnom pojasu na području Gacka i kontrolom putničkog motornog vozila BMW, nacionalnih oznaka Austrije.

O događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su nalozima osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “krijumčarenje osoba” predati Tužilaštvu BiH, dok su vozilo i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, lišili su slobode trojicu državljana BiH jer su u tri vozila, bh. nacionalnih oznaka, kojima su upravljali, krijumčarili 14 stranih državljana u graničnom pojasu na području opštine Srbac.

Radi se o krijumčarenih osam državljana Bangladeša, pet Nepala i jednom državljaninu Pakistana. O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH te su pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška postupali prema njegovim uputama.

Svi strani državljani su, uz prijedlog za protjerivanje stranca s teritorije BiH, predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

The post UHAPŠENI DRŽAVLJANI BIH, AUSTRIJE I IRAKA ZBOG POKUŠAJA KRIJUMČARENJA LJUDI first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima