back to top

UHAPŠENI ZBOG UBISTVA HARRISA ‘ICEMANA’ OSTERDAHLA DOVEDENI U MUP KS

UHAPŠENI ZBOG UBISTVA HARRISA ‘ICEMANA’ OSTERDAHLA DOVEDENI U MUP KS

Brzom reakcijom policije, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu sinoć je na području Sokoca uhapšen Šveđanin Oliver Herbert Peter, a danas su na području Pala uhapšene još dvije osobe.

Hapšenje je uslijedilo u saradnji sa MUP-om RS-a, nakon što su pregledali više objekata na području Istočnog sarajeva. Tom prilikom se došlo do saznanja o kretanju dvije osobe koje se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Österdahla.

Nakon policijske potjere dvojica osumnjičenih uhapšeni su u kanjonu Miljacke.

Österdahl je ubijen jučer u sarajevskom naselju Bulevar.

UHAPŠENI ZBOG UBISTVA HARRISA ‘ICEMANA’ OSTERDAHLA DOVEDENI U MUP KS

Prema riječima očevidaca, dvije osobe dovezle su se na biciklu u crnim trenerkama i kapuljačama te otvorili rafalnu paljbu iz oružja koje su nosili u torbi.

Glasnogovornica Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić potvrdila je danas medijima da su ubice s mjesta ubistva na Bulevaru pobjegle vozilom iznajmljenim u jednoj rent-a-car agenciji.

Ona je također kazala da je ubijeni muškarac imao više ustrijelnih rana u gornjem dijelu tijela. Drugom muškarcu, koji je prebačen u KCUS, konstatovane su lakše povrede nanesene vatrenim oružjem u predjelu stomaka.

Sarajevska policija danas je na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu pretresala stan koji je ubijeni koristio na području Ilidže.

UHAPŠENI ZBOG UBISTVA HARRISA ‘ICEMANA’ OSTERDAHLA DOVEDENI U MUP KS

Švedski mediji, u kojima je jučerašnje ubistvo u Sarajevu top tema, navode kako je Österdahl vođa narkomreže “Profit” te da ima bogatu krivičnu evidenciju. On je prije pet godina posljednji put osuđen na kaznu zatvora od četiri godine i to zbog organizovanja narko lanca. Prema pisanju švedskih medija, koristio je Facebook za prodaju droge i kućnu dostavu. Također, kako navode, bio je osuđivan i zbog prekršaja o korištenju oružja, podmićivanja, dopinga te nedozvoljene vožnje.

Österdahl je nedavno priveden i nakon pucnjave u Istanbulu u septembru ove godine. Mediji su pisali kako su dvojica nepoznatih muškaraca na motociklima pucali na grupu ljudi u kafiću među kojima je bio i Österdahl.

U kriminalnim krugovima bio je poznat i pod nadimkom “Iceman” (Ledeni).

(Faktor)

Video pogledajte i OVDJE.

The post UHAPŠENI ZBOG UBISTVA HARRISA ‘ICEMANA’ OSTERDAHLA DOVEDENI U MUP KS first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima