back to top

UŽAS Suprugu tukao tepsijom po glavi, izgrebao joj lice suhim kruhom

Muškarac (52) iz Ludbrega od sredine 2022. do 21. svibnja prošle godine u više od 50 navrata je fizički napao suprugu, udarajući je po rebrima i glavi ili čupajući za kosu, prenosi Podravski. Protiv njega je Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo optužnicu zbog kaznenih djela nasilja u obitelji i prijetnji.

Lokali portal prenosi kako je 52-godišnjak učestalo u alkoholiziranom stanju započinjao svađe sa suprugom, a obično bi joj predbacivao činjenice iz njezine prošlosti i njezinu prijašnju vezu.

Između ostalog, tako je u travnju prošle godine protvanom ili limom u kojem se sušio kruh najmanje dvadeset puta udario po glavi te joj je komade suhog kruha utrljao u lice, nanijevši joj ogrebotine po licu. Kada mu je u svibnju prošle godine rekla da će se rastati od njega, prijetio je samoubojstvom.

Djelomična uvjetna osuda

Žena je u tom razdoblju otišla od njega i sklonila se kod majke. Za kazneno djelo nasilja u obitelji predloženo je da se 52-godišnjaku izrekne kazna zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca, a za prijetnje kazna zatvora u trajanju od devet mjeseci.

Naposljetku, predloženo je da ga se osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godine i pol dana te da mu se potom izrekne djelomična uvjetna osuda time da se od kazne izvršava osam mjeseci, a dio kazne u trajanju od deset mjeseci neće se izvršiti ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Iznoseći obranu pred istražiteljima, 52-godišnjak je rekao da su problemi u braku nastali krajem 2022. godine jer je njegova supruga našla ljubavnika. Tvrdio je da je ona često prijetila samoubojstvom, da je završila na psihijatriji i nije redovito uzimala lijekove te ih je znala miješati s alkoholom.

Što je izjavila supruga

Tvrdio je i da mu je supruga rekla da se namjerno izgladnjuje kako bi prikazala da je to posljedica njegovog zlostavljanja.

Rekao je i da je 21. svibnja samo nestala iz stana u jutarnjim satima i počeo ju je tražiti, a kada se vratio, saznao je da ga traži policija, dok su ga pred stanom dočekali supruga i njezin brat koji su mu, kako tvrdi, rekli da će ga oni dokrajčiti ako to ne učini policija. Tvrdi i da nikada nije fizički napadao suprugu.

Supruga je svjedočila kako su svađe intenzivnije počele prvenstveno zbog toga što dio vlasništva nad svojim stanom nije htjela prenijeti na muža, piše Podravski.hr.

UŽAS Suprugu tukao tepsijom po glavi, izgrebao joj lice suhim kruhom Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima