back to top

Vlasnik hotela ‘Jablanica’ priznao krivnju 

Vlasnik hotela ‘Jablanica’ Amir Džafić (44) u srijedu je u Općinskom sudu Konjic priznao krivnju po optužnici koja ga tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda djelatnici tog hotela Enisi Klepo (28) iz Jablanice, koju je brutalno pretukao. Nakon što se ranije izjasnio da nije kriv za djelo koje mu se stavlja na teret, optuženi Džafić sada je promijenio iskaz a slijedom priznanja krivnje presuda bi trebala biti objavljena sutra.

Optužnicom se Džafića tereti da je 1. kolovoza 2023. godine oko 21:30 sati u holu hotela ‘Jablanica’ u Jablanici, gdje se nalazi recepcija a gdje je kao recepcionarka radila oštećena E.K., nakon kraće verbalne prepirke oštećene s direktoricom hotela I.Dž., inače suprugom optuženog, oko isplate plaće, davanja otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I.Dž. na recepciju pristupio optuženi Džafić te oštećenu pokušao istjerati iz objekta.

Potom ju je udarao šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S.N., no nije uspjela jer je optuženi i nju odgurnuo te nastavio udarati i gurati oštećenu u pravcu hodnika. Nastavio ju je udarati, galameći na nju i upućujući joj pogrdne riječi te prijetnje, nakon čega je oštećena napustila prostorije hotela te se uputila u Dom zdravlja ‘Jablanica’, a potom i u SKB Mostar, gdje je i hospitalizirana i gdje su joj konstatirane teške tjelesne povrede.

Nada Dalipagić, odvjetnica oštećene, nakon suđenja je pojasnila da je, poslije priznanja krivice na suđenju, postupajuća sutkinja ispravno postupila provodeći glavni pretres, jer je, kako je navela, optuženi mogao ranije priznati krivicu.

– Vidjeli ste, za mene nema sumnje, pogledali ste CD koji jasno pokazuje način na koji je moja klijentica zadobila teške tjelesne ozljede, dakle, u momentu čim je optuženi ušao u hotel, uhvatio je za prsa i odvukao u dio koji nije bio pokriven kamerama, a vidjeli smo rezultat ovog događaja. Nadam se da će ovo biti ne opomena samo njemu da ne čini kaznena djela, nego i jedna opća prevencija za počinjenje ovakvih mogu da kažem užasnih kaznenih djela, rekla je Dalipagić, piše Avaz.

Izrazila je nadu da će optuženi dobiti adekvatnu kaznu.

– Kazao je da se kaje, priznao je optužnicu u cijelosti, sam je to kazao, a Sud će, naravno, cijeniti koje su olakšavajuće i otežavajuće okolnosti, dodala je Dalipagić.

Klepo je kazala da je zadovoljna ishodom suđenja.

– Još sam u procesu oporavka i očekujemo da će pravda biti zadovoljena i da će, kao što moja advokatica rekla, ovo biti opomena za ubuduće, rekla je Klepo. Iako nije bilo isprike od njenog bivšeg poslodavca, njegovo priznanje joj, rekla je, ipak, znači.

– Znači da sam govorila istinu da je stvarno kriv za ono što je uradio, naglasila je Klepo.

Foto: Avaz.ba

The post Vlasnik hotela ‘Jablanica’ priznao krivnju  appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima