Xiaomi 14 Pro na renderima

Specifikacije Xiaomi 14 Pro (očekivane)

  • Zaslon: Očekuje se da će Xiaomi 14 Pro imati 6,6-inčni ravan AMOLED 2.5D zaslon s 2K rezolucijom i brzinom osvježavanja od 120 Hz.
  • Procesor: Pametni telefon će najvjerojatnije pokretati Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipset, koji bi trebao debitirati kasnije ovog mjeseca.
  • Kamere: Iako nema puno detalja o kamerama Xiaomi 14 Pro, nagađa se da će imati primarni senzor od 50 MP.
  • Baterija, punjenje: Nadolazeći vodeći telefon mogao bi imati bateriju kapaciteta 4860 mAh, uparenu s podrškom za brzo punjenje od 120 W i bežično punjenje od 50 W.
  • Ostale značajke: Xiaomi 14 Pro također će uključivati senzor otiska prsta na zaslonu, Hi-Res audio, Dolby Atmos i IP ocjenu za otpornost na vodu i prašinu.

Jučer smo raspravljali o datumu 27. listopada 2023. godine kada će Xiaomi predstaviti svoje najnovije modele vrhunske ponude. Riječ je o modelima Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro, koji će zasigurno privući pažnju ljubitelja tehnologije diljem svijeta.

Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro dolaze 27.10.2024.


Xiaomi 14 Pro na renderima

Zahvaljujući portalu 91mobiles.com, danas imamo priliku vidjeti rendere “jačeg” modela, odnosno Xiaomi 14 Pro. Novi renderi ovog modela su se pojavili online, omogućujući nam uvid u njegov dizajn i izmijenjeni raspored modula kamere. Iako je općenito zadržao većinu dizajnerskih karakteristika prethodnika, Xiaomi 14 Pro donosi određene inovacije koje ga izdvajaju iz mase.

Render Xiaomi 14 Pro modela !

Jedna od primjetnih promjena dizajna je novi raspored četverostrukih kamera, koji izgledom podsjeća na plamenik. Ovaj izrazitiji raspored modula kamere čini uređaj vizualno privlačnijim i različitim u odnosu na njegove prethodnike.

Ovog puta, brendiranje Leica nije prisutno, a senzor od 1 inča također nije uključen u ovu iteraciju. Iako još nema puno informacija o specifikacijama kamere, zna se da će Xiaomi 14 Pro imati poboljšani telemakro senzor i leću s četiri f-stopa, što sugerira bolje mogućnosti fotografiranja u različitim uvjetima.

Xiaomi MIUI odlazi, stiže MiOS


Xiaomi 14 Pro na renderima

Još jedna značajna promjena dizajna odnosi se na sam zaslon. Xiaomi 14 Pro slijedi industrijski trend udaljavanja od zakrivljenih zaslona, preferirajući ravan zaslon.

2 8
Render Xiaomi 14 Pro modela !

Ovo je važna promjena koja može utjecati na iskustvo korištenja i estetiku uređaja. Dimenzije Xiaomi 14 Pro su 161,6 mm x 75,3 mm x 8,7 mm, čineći ga nešto debljim u usporedbi s prethodnikom Xiaomi 13 Pro (162,9 mm x 74,6 mm x 8,4 mm). Iako ove nadogradnje nisu dramatične, svakako je zanimljivo vidjeti kako Xiaomi kontinuirano prilagođava i unaprjeđuje dizajn svojih telefona iz godine u godinu.

Xiaomi 12T Pro vs Xiaomi 13T Pro

U nadolazećim tjednima, Xiaomi planira predstaviti još jedan visokokvalitetni uređaj, Xiaomi 11 Pro. Ovaj uređaj će ponuditi niz impresivnih značajki, uključujući QHD+ panel s vrhunskom svjetlinom od 3000 nita, podršku za brzo punjenje od čak 120 W i okvir od titana.

3 10
Render Xiaomi 14 Pro modela !

S obzirom na ove značajke, Xiaomi 11 Pro će zasigurno privući pažnju tehnološke zajednice i korisnika koji traže vrhunsku izvedbu i kvalitetu.

Vidi još i…

tekst1sl1

Huawei Mate 70 serija nastavit će vrhunski prodajni niz

S obzirom na kontinuirane inovacije i poboljšanja koja donosi svaka nova iteracija Xiaomi pametnih telefona, možemo očekivati da će se i buduće serije modela nastaviti kretati ovim putem.

4 8
Render Xiaomi 14 Pro modela !

Xiaomi je postao prepoznatljivo ime u svijetu tehnologije, poznato po kombiniranju visoke kvalitete, inovacija i pristupačnih cijena. Njihova predanost neprestanom unaprjeđenju i prilagodbi potrebama korisnika čini ih ključnim igračem na tržištu pametnih telefona.

Samsung razvija 432MP senzor kamere – moguće s Galaxy S25 Ultra modelom

U konačnici, svaki korak Xiaomi-a u razvoju svojih uređaja donosi korisnicima nove mogućnosti i bolje performanse. Rendere i informacije o nadolazećem Xiaomi 14 Pro modelu s nestrpljenjem očekuju brojni entuzijasti, ali tek službena premijera će otkriti sve detalje i postaviti ove uređaje u pravi kontekst.

Kirin 830 dolazi zajedno sa nova 12 modelom telefona

Nadamo se da će ovi uređaji opravdati očekivanja i nastaviti tradiciju izvrsnosti koju Xiaomi ima u mobilnoj tehnologiji.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima