back to top

Xiaomi 15 Pro sa sve tri kamere od 50MP

Prema najnovijem izvještaju poznatog leakstera koji se na Weibu naziva Digital Chat Station, Xiaomi 15 Pro bi mogao imati periskopsku zum kameru. Do sada su takve kamere bile rezervirane za Xiaomi-ove Ultra hyper-flagship modele, ali postoji šansa da će se ta tehnologija ovaj put pojaviti u Pro verziji.

Xiaomi Mix Flip imat će najbrže punjenje

Navodno će Xiaomi 15 i Xiaomi 15 Pro biti prvi uređaji koje će pokretati nadolazeći Snapdragon 8 Gen 4 SoC, a lansiranje se očekuje sredinom listopada. Dizajn modula kamere na Xiaomi 15 Pro trebao bi biti pravokutnog oblika s zaobljenim kutovima, smješten na gornjem lijevom dijelu stražnje strane uređaja.

– Advertisement –

To zvuči vrlo slično dizajnu koji koristi Xiaomi 14 Pro. Jedina razlika bit će LED bljeskalica, koja će biti premještena izvan otočića s kamerama kako bi se napravilo mjesta za taj periskop.

Xiaomi 15 na tržište sredinom listopada

Prema istom izvoru, sve tri kamere na Xiaomi 15 Pro imat će rezoluciju od 50 MP. Zanimljivo je da se Samsungov ISOCELL JN1 senzor uopće neće koristiti, unatoč činjenici da ga je Xiaomi 14 Pro koristio za obje svoje ultrawide i telefoto kamere.

2 12 1

Ranije glasine su sugerirale da bi Xiaomi 15 i Xiaomi 15 Pro mogli imati ultrazvučne senzore za otiske prstiju. Međutim, Digital Chat Station sada tvrdi da konačna odluka o tome još nije donesena.

Prve Xiaomi 15 Pro specifikacije, stiže u listopadu

Ovaj potencijalni napredak u kameri mogao bi Xiaomi 15 Pro učiniti jednim od najzanimljivijih pametnih telefona godine. Uvođenje periskopske kamere u Pro verziju moglo bi značajno unaprijediti kvalitetu fotografija, posebno kada je riječ o zumiranju. Osim toga, Snapdragon 8 Gen 4 SoC obećava poboljšane performanse i učinkovitost, što će korisnicima omogućiti bolje iskustvo korištenja uređaja.

1 11 1

Vidi još i…


tekst2sl2 5

Dizajn kamere, s premještenom LED bljeskalicom, pokazuje da Xiaomi ozbiljno pristupa unapređenju svojih uređaja. Korištenje tri kamere s 50 MP rezolucijom sugerira da će uređaj pružati dosljedno visoku kvalitetu fotografija u različitim uvjetima snimanja.

Xiaomi 15 modeli na tržište će u rujnu – 15, 15 Pro i 15 Ultra

Odluka da se izostavi Samsungov ISOCELL JN1 senzor mogla bi značiti da Xiaomi planira koristiti novije i bolje senzore za svoje kamere.


1 51

Konačno, pitanje korištenja ultrazvučnih senzora za otiske prstiju ostaje otvoreno, ali ako se implementiraju, mogli bi donijeti poboljšanja u brzini i točnosti prepoznavanja otisaka prstiju. Sve ove potencijalne značajke zajedno čine Xiaomi 15 Pro uređajem kojeg će ljubitelji tehnologije s nestrpljenjem iščekivati.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima