back to top

ZA MONSTRUME SMRTNA KAZNA! DEJANOVE KOMŠIJE ŠOKIRANE UBISTVOM DANKE: ČUDNA PORODICA!

ZA MONSTRUME SMRTNA KAZNA! DEJANOVE KOMŠIJE ŠOKIRANE UBISTVOM DANKE: ČUDNA PORODICA!

Nakon razgovora sa ocem osumnjičenog Dejana, popričali smo i sa komšijom koji još uvijek ne može da vjeruje da postoje ljudi koji su spremni na nešto ovako, a kako kaže, više ga je zaprepastila činjenica da iza surovog ubistva stoji njegov komšija.

– Ovako nešto mi još uvijek ne dopire do mozga. Ne mogu da grešim dušu, u saobraćaju se svašta dešava, izleti dete na put i tako strada, ali nije mi jasno da čovjek ne ustane da pomogne, nego učini nešto još gore. Smrtna kazna je za to, ništa drugo – naglasio je komšija porodice Dragijević.

Prema njegovim riječima, nedopustivo je da njegov komšija ikada ugleda slobodu, pored njega, i drugi mještani traže pravdu iako malu Danku niko ne može vratiti.

– Dejan je bio normalan čovjek, radio je ali je volio da popije. Nikada se nije ženio, živio je tu sa roditeljima i bratom, niko od komšija nije imao problema s njima koliko znam. Vjerujem da se niko ovome nije nadao, obojica koji stoje iza ovoga su očigledno monstrumi, šta drugo reći za njih. U pijanom stanju prvo sjedaju za volan, udare nevino dijete i umjesto ovaj drugi da viče, da traži pomoć, da postupi ljudski, ništa od toga nije uradio, nego pomogao da surovo okončaju život djevojčici, pa to je malo dijete, i mačku da zgaziš, dužan si kao čovjek da pomogneš, a tek ovo. Jezivo – kaže za Kurir mještanin Zlota.

ZA MONSTRUME SMRTNA KAZNA! DEJANOVE KOMŠIJE ŠOKIRANE UBISTVOM DANKE: ČUDNA PORODICA!

Inače, komšinica koju smo sreli u povratku kaže za ovu porodicu Dejana Dragijevića da su u najmanju ruku, čudni. Kako nam je ispričala, jutros je prolazila pored njihove kuće kada je roditelje osumnjičenog vidjela kako sjede i piju kafu – kao da se ništa ne dešava.

– Plačem od jučer zbog malog djeteta, a oni sjede i piju kafu, kao da se sve dešava mimo njih, ja se njih sada plašim. Ne mogu da griješim dušu, ali gdje vam je savjest, ljudi, što sina niste na vrijeme vaspitali kako treba, da znaju da pomognu, a ne da ubijaju – vidno potresena i kroz suze ispričala je žena za Kurir.

Da podsjetimo, Srđan Janković i Dejan Dragijević su kolege iz JKP Vodovod i oni su 26. marta djevojčicu udarili službenim vozilom, a potom istim njeno tijelo odvezli na deponiju gdje su ga prvobitno bacili. Potraga traje od jučer, a ispituje se i pretražuje da li je ono prebačeno sa tog mjesta. Janković i Dragijević inače su u srijedu dovedeni na mjesto zločina kako bi zajedno sa inspektorima rekonstuisali zločin i pokazali kako se tačno sve dogodilo, kao i mjesto gdje su bacili Dankino tijelo, a Kurir ih je ekskluzivno fotografisao.

The post ZA MONSTRUME SMRTNA KAZNA! DEJANOVE KOMŠIJE ŠOKIRANE UBISTVOM DANKE: ČUDNA PORODICA! first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima