ZAŠTO PEDOFIL MIŠKOVIĆ NIJE UHAPŠEN? POBJEGAO IZ BIH PA SE ŠETAO BLIZU VRTIĆA U ZAGREBU!

ZAŠTO PEDOFIL MIŠKOVIĆ NIJE UHAPŠEN? POBJEGAO IZ BIH PA SE ŠETAO BLIZU VRTIĆA U ZAGREBU!

Podsjetimo, on je u Kaknju 7. novembra na očigled svih prisutnih iskočio kroz prozor prostorije za zadržavanje Osnovnog suda u Banjoj Luci nakon što su ga osudili na četiri godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja unuke.

Sada slobodno šeće Zagrebom, šetao je ulicom u kojoj se nalazi dječji vrtić, a jutros je došao i do redakcije 24sata. Vrlo neuvjerljivo tvrdio je da nije kriv za krivična djela za koja je osuđen i da mu je sve podmetnuto. Potom se udaljio u nepoznatom smjeru, a naša redakcija je o svemu obavijestila policiju.

PEDOFIL IVICA MIŠKOVIĆ NAKON BIJEGA IZ BANJA LUKE LOCIRAN U ZAGREBU

Prema pisanju medija u BiH Mišković je tog 7. novembra, iako ima problem s koljenom i umjetan kuk, napao pravosudnu policajku i pobjegao iz zgrade suda, a dvojica pravosudnih policajaca koji su za njega bili zaduženi, završili su na disciplinskom postupku te su ih privremeno suspendirali.

Sedmicu dana kasnije Mišković je lociran na području Zagreba, ali policija ga nije uhapsila.

  • Nije bilo osnova za njegovo daljnje zadržavanje, odnosno hapšenje s obzirom da je osoba i hrvatski državljanin. Naime, prema odredbama Ustava Republike Hrvatske, hrvatski državljanin ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom Europske unije – odgovorili su iz zagrebačke policije te dodali:
  • S obzirom na to da navedeni uvjet u odnosu na navedenu osobu nije bio ispunjen, Interpol Zagreb uputio je Interpolu Sarajevo obavijest o protokolu koji je potrebno ispuniti putem nadležnih pravosudnih tijela.

A u BiH osuđen je za zaista gnjusna nedjela. Majka Miškovićeve unuke lani je za emisiju  Provjereno Nove TV opisala da je primijetila da nešto ne štima kada je Mišković, očuh žrtvina oca, krenuo za djevojčicom u sobu.

Skidao je unuku i tjerao je da ga dira

  • Pošla sam do sobe, gurnula vrata i kako sam gurnula vrata da uđem, on je u tom momentu njoj bio iza leđa. Dijete je sjedilo na krevetu i gledalo u telefon. Istog je trena skočio i počeo mi govoriti kako mora ići. Nakon toga se na brzinu obukao i istrčao iz kuće.

Dijete je ispričalo kako je tjerao da ga dira (…)  i da se to događalo svaki puta kad bi ju odveo iz kuće – ispričala je majka žrtve za Provjereno.

Navodno joj se, kad ga je upitala kako je to mogao učiniti, nasmijao u lice i rekao da dijete laže. Iako je tada uspio pobjeći preko granice u Hrvatsku pa potom i u Njemačku, na kraju je ipak izručen BiH.

(24sata)

The post ZAŠTO PEDOFIL MIŠKOVIĆ NIJE UHAPŠEN? POBJEGAO IZ BIH PA SE ŠETAO BLIZU VRTIĆA U ZAGREBU! first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima