back to top

ZBOG NAPADA NA MLADIĆE IZ STOCA UHAPŠENO PET OSOBA IZ MOSTARA

ZBOG NAPADA NA MLADIĆE IZ STOCA UHAPŠENO PET OSOBA IZ MOSTARA

Tokom jučerašnjeg dana su uhapšene dvije osobe, a danas tri, koji su nakon kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Čapljina predati u nadležnost Tužilaštva HNK, piše Avaz.

Također, još najmanje šest osoba, koji se dovode u vezu sa ovim slučajem, su identificirani. Po kompletiranju istražnih radnji, javnost će, rečeno je, o svemu biti obaviještena, a u toku su i sve druge neophodne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti kritičnog događaja.

Podsjetimo, burne reakcije javnosti je izazvao huliganski napad na četvoricu mladića, stolačkih povratnika koji se zbio u nedjelju desetak minuta nakon ponoći u mjestu Masline na ulazu u Stolac u svojevrsnoj sačekuši.

Vozilo Mercedes u kojem su se nalazili M.A.(20), E.G. (21), D.B. (22) i F.B. (18), a koji su se vraćakli iz Mostara nakon utakmice Velež-Borac, najprije je automobilom Golf izgurano s ceste, a potom okruženo sa još dva, Passatom i BMW-om.

Iz tih vozila je, prema informacijama MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona izašlo najmanje 10 maskiranih huligana koji su bejzbol palicama počeli razbijati Mercedes, a potom udarati mladiće po njihovim tijelima.

U jednom trenutku su se razbježali nakon što je automobil, koji se kretao cestom naglo usporio približavajući se mjestu događaja, a M.A. koji se nalazio za upravljačem Mercedesa uspio je pozvati policiju i prijaviti napad, nakon čega su uz patrole stigle ekipe Hitne pomoći koje su ih prevezli u Kantonalnu bolnicu „Dr.Safet Mujić“ u Mostaru.

Također, povodom ovog događaja jučer je u Stocu održana mirna šetnja građana, koji su od nadležnih institucija zatražili da hitno provedu istragu i kazne počinioce.

(Avaz)

The post ZBOG NAPADA NA MLADIĆE IZ STOCA UHAPŠENO PET OSOBA IZ MOSTARA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima