back to top

ZBOG POKUŠAJA UBISTVA U TUZLI UHAPŠENA JEDNA OSOBA

ZBOG POKUŠAJA UBISTVA U TUZLI UHAPŠENA JEDNA OSOBA

– Dana 29. oktobra 2023. godine u centru Tuzle došlo je do fizičkog obračuna u kojem su učestvovala tri lica, kojom prilikom je jedno lice zadobilo povrede. Izlaskom na lice mjesta pronašli učesnike navedenog događaja a radi se o K.N., rođen 2004.godine i A.A., rođena 2003.godine oboje iz Tuzle kojima je oduzeta sloboda, dok je S.I., rođen 2002.godine iz Tuzle vozilom Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla prevezen u UKC Tuzla gdje se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda ali je isti zadržan na daljem liječenju – navode u Upravi policije MUP-a TK.

O događaju je upoznat dežurni kantonalni tužilac, koji je naložio poduzimanje potrebnih mjera i radnji u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima se događaj desio. Uviđaj i druge potrebne radnje po nalogu dežurnog tužioca poduzeli su istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla.

Nad K.N. i A.A. je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, nakon koje je osumnjičeni K.N. uz izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine a u vezi sa članom 28. istog zakona – Ubistvo u pokušaju.

(Fena)

The post ZBOG POKUŠAJA UBISTVA U TUZLI UHAPŠENA JEDNA OSOBA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima