ZBOG UBISTVA ŠVEĐANINA U SARAJEVU UHAPŠENA JEDNA OSOBA

ZBOG UBISTVA ŠVEĐANINA U SARAJEVU UHAPŠENA JEDNA OSOBA

Nezvanično, radi se o O. E. P., državljaninu Švedske koji je uhapšen na Sokocu.

Prema pisanju medija, pronađen je i automobil za koji se sumnja da su napadači koristili pri bjekstvu sa mjesta zločina. Prema prvim informacijama pretpostavlja se da je riječ o plaćenim ubicama koje su namjenski došle u Sarajevo da likvidiraju Osterdahla.

Harris Osterdahl je, podsjećamo, ubijen u utorak u poslijepodnevnim satima ispred stambenog kompleksa Bulevar u naselju Stup.

Drugi muškarac koji je bio sa Osterdahlom je zadobio lakše tjelesne povrede i njemu je ukazana medicinska pomoć na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

ZBOG UBISTVA ŠVEĐANINA U SARAJEVU UHAPŠENA JEDNA OSOBA

Harris Osterdahl (30) je poznat po brojnim krivičnim djelima u Švedskoj, a tamošnji mediji navode da je i vođa narko mreže.

Prije pet godina je osuđen na četiri godine zatvora zbog organizovanja narko lanca, ali u policijskim dosjeima se navodi da je kažnjavan i zbog nedozvoljene upotrebe oružja, podmićivanja, dopinga, nedozvoljene vožnje…

Ministarstvo vanjskih poslova Švedske je saopćilo da su iz medija primili k znanju informacije o ubistvu njihovog državljanina u BiH, ali da se “stvari koje se tiču ​​smrti u inostranstvu rješavaju vrlo pažljivo i rad se odvija po rutini koja, između ostalog, zahtijeva da lokalne vlasti moraju potvrditi smrt.”

(E.F. / Klix)

The post ZBOG UBISTVA ŠVEĐANINA U SARAJEVU UHAPŠENA JEDNA OSOBA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima