back to top

ZLOČIN NAKON GRADAČCA: KAKO JE MEVLUDIN KOD ŽIVINICA USMRTIO NEVJENČANU SUPRUGU TAHIRU, PA SE UBIO?

ZLOČIN NAKON GRADAČCA: KAKO JE MEVLUDIN KOD ŽIVINICA USMRTIO NEVJENČANU SUPRUGU TAHIRU, PA SE UBIO?

Cijeli Tuzlanski kanton, pa i BiH nisu se kako treba oporavili od zločina u Gradačcu, a nešto manje od 10 dana kasnije, došlo je do novog.

Naime, Mevludin Aljić (1965) je u mjestu Podgajevi kod Živinica usmrtio nevjenčanu suprugu Tahiru Čamdžić (1971), a nakon toga počinio samoubistvo.

Kako je navedeno u detaljima ovog svirepog ubistva, istu noć se Tahira vratila iz Njemačke gdje je bila na svadbi svoje kćerke. Mevludin je ubrzo nakon toga autom došao do Tahire, te su započeli konverzaciju koja je kasnije prešla u verbalni konflikt.

Kratko nakon toga, ubica uzima pištolj puca u Tahiru i izvršava samoubistvo. Problem je navodno, pored ljubomore, bio i alkohol.

Dvojac je živio zajedno u Tahirinoj kući, a stravični zločin Mevludin je počinio na ulaznim vratima. Navodno ga je Tahira izbacila iz kuće prije nekoliko dana. 

On je danima prijetio Tahiri, a uputio joj je više od 27 uznemirujućih poziva. Nakon što je Mevludin saznao za njen povratak, otišao je odmah na njena vrata i počinio užasan zločin.

Kako je utvrđeno prema izvještajima, Mevludin nije ranije prijavljivan za slučajeve porodičnog nasilja. Za vrijeme tragedije, maloljetno dijete, odnosno Tahirina unuka je bila u kući.

Djetetu je ukazana pomoć, te je ono izmješteno na sigurno.

Prema zvaničnim podacima u BiH je tokom 2021. i 2022. ubijeno 19 žena, a najvećem broju ubistava prethodilo je dugotrajno nasilje koje nije bilo prijavljivano ili je bilo prijavljivano, ali je izostala adekvatna reakcija institucija.

(M.S.)

The post ZLOČIN NAKON GRADAČCA: KAKO JE MEVLUDIN KOD ŽIVINICA USMRTIO NEVJENČANU SUPRUGU TAHIRU, PA SE UBIO? first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima