Apple iPhone 16 Pro – novi sustav hlađenja baterije i prvi prikaz

Dok se svijet tek počinje upoznavati s iPhoneom 15 serije, već se šire glasine o sljedećem koraku – iPhoneu 16 Pro. S obzirom na to da su tek počeli stizati na police trgovina, već smo očekivali da će Apple ići korak dalje s novim inovacijama.

Google uklanja na Androidu 14 dugi pritisak na ikone za dobivanje obavijesti

S najnovijim curenjem informacija, saznajemo o revolucionarnom prototipu baterije koja će, kako se čini, postaviti nove standarde u industriji pametnih telefona.

Apple iPhone 16 Pro - novi sustav hlađenja baterije i prvi prikaz

Ovaj ekskluzivni prototip baterije sugerira ne samo povećanje kapaciteta, već i značajna poboljšanja u sustavu hlađenja. Dok su detalji još uvijek u ranoj fazi, ova informacija otkriva da Apple cilja na unapređenje performansi i trajanja baterije, dvije ključne karakteristike za modernog korisnika pametnog telefona.

OneUI 6: savjeti za korištenje AI kamere

Fotografije koje su procurile pružaju uvid u bateriju koja je pažljivo smještena u brušeni metalni nosač. Pretpostavlja se da ovaj metalni nosač igra ključnu ulogu u odvođenju topline iz baterije, što bi moglo rezultirati poboljšanjem opće učinkovitosti uređaja. Ova promjena u dizajnu sugerira da Apple ozbiljno shvaća izazove hlađenja koje donosi snažnija hardverska unapređenja.


2 24

Prema dostupnim informacijama, Li-Ion baterijska ćelija iPhonea 16 Pro ima kapacitet od impresivnih 3355 mAh (13,02 Wh). Kineska tvrtka Desay Corporation, koja je poznata po visokokvalitetnim baterijama, proizvodi ovu naprednu bateriju.

Apple iPhone 16 Pro - novi sustav hlađenja baterije i prvi prikaz

OnePlus 12 na tržište dolazi 04.12.2023.

Za usporedbu, trenutačni iPhone 15 Pro opremljen je baterijom kapaciteta 3274 mAh, što znači da bi iPhone 16 Pro mogao pružiti dulje vrijeme korištenja između punjenja.


foreo akcija


3 21

Iako su ovi podaci o prototipu izuzetno obećavajući, važno je napomenuti da se radi o ranoj fazi razvoja. Apple je poznat po pažljivom testiranju i optimizaciji prije nego što implementira nove tehnologije u svoje proizvode. Stoga, promjene u dizajnu i tehničkim specifikacijama mogu se očekivati tijekom daljnjeg razvoja.

iPhone dobiva RCS podršku od iduće godine

Ključna značajka ovog prototipa je brušeni metalni nosač koji okružuje bateriju. Ovaj nosač vjerojatno će poboljšati učinkovitost hlađenja, doprinoseći stabilnosti i performansama uređaja.

naslovna1 2naslovna1 2

S obzirom na sve zahtjevnije zadatke koje moderni pametni telefoni obavljaju, optimizacija sustava hlađenja postaje ključna za održavanje dugovječnosti uređaja.

Apple iPhone SE 4 – novi prikaz koncepta šarolikih boja i modernog dizajna

Dok čekamo službene potvrde i objave o iPhoneu 16 seriji, ova curenja informacija izazivaju uzbuđenje među ljubiteljima tehnologije. Potrošači s nestrpljenjem očekuju da će Apple još jednom postaviti nove standarde u industriji pametnih telefona s iPhoneom 16 Pro. S obzirom na dosadašnje inovacije, očekivanja su visoka, a Apple ostaje predvodnik u tehnološkim dostignućima.


naslovna11

Iako znamo kako je ovo još daleko od implementacije finalne baterije u iPhone 16 seriju, drago nam je vidjeti da je Apple napokon odlučio poraditi na načinu hlađenja baterije. Ono u što smo već sada sigurni je to kako će zagrijavanje biti manje u odnosu na aktualne modele, čiju je krivicu preuzeo Apple A17 Pro čip.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima