back to top

Apple očekuje porast prodaje sa lansiranjem serije iPhone 16.

Investicijska tvrtka Wedbush je otkrila da Apple predviđa veliki rast prodaje svog novog iPhonea 16. Analitičari prognoziraju “monumentalnu” potražnju i “masovni ciklus nadogradnje” potaknut AI (Apple Intelligence).

iPhone 16 Pro Max u usporedbi s prethodnim modelima

Wedbush se oslanja na vlastite provjere lanca opskrbe u Aziji za svoje prognoze. Iako je Kina imala negativan rast iPhonea u posljednjem kvartalu, predviđa se preokret u rujnu s lansiranjem novih uređaja iPhone 16.

Wedbush također ističe da će, kada Apple implementira svoje AI funkcije na 2,2 milijarde aktivnih uređaja, postati ključni posrednik za potrošače i potaknuti razvojne programere AI-a da pređu na isti model integracije koji je Apple najavio s ChatGPT-om OpenAI.

Korisnici iPhone-a, budite oprezni – mogući su cyber napadi

– Advertisement –

Ako se druge tvrtke pridruže ovom smjeru, stvorile bi “višestruki izvor prihoda od AI” koji bi Appleu donio dodatnih 10 milijardi dolara godišnje. Neodređene prilike za monetizaciju koje bi povećale prodaju usluga i hardvera Applea također bi podigle cijenu dionica tvrtke.


2 6

Vidi još i…


tekst1naslovna 4

Ovo pokazuje koliko je Apple spreman uložiti u inovacije i tehnološki napredak, stavljajući AI u središte svoje strategije rasta. Integracija AI-a s Appleovim proizvodima mogla bi promijeniti način na koji korisnici interagiraju s tehnologijom, pružajući još personaliziranije i intuitivnije korisničko iskustvo. Pored toga, ova strategija bi mogla utrti put Appleu da zadrži svoju vodeću poziciju na tržištu u svijetu gdje su inovacije ključne za konkurentnost.

Apple iPhone 16 serija donosi isti A18 (Pro) čip na sve modele

Očekuje se da će Appleova najava o suradnji s OpenAI i integraciji ChatGPT-a dodatno potaknuti interes i uzbuđenje oko nadolazećih proizvoda. To ne samo da pokazuje Appleovu posvećenost pružanju najnovijih tehnologija svojim korisnicima, već i predanost održavanju vodeće pozicije u AI revoluciji. S potencijalom za širenje na sve svoje aktivne uređaje, Apple bi mogao postaviti novi standard u industriji, potičući druge da prate njihov primjer ili riskiraju zaostajanje.


4 14
iPhone 16 Pro Max vs. iPhone 15 Pro Max !

U svjetlu tih inovacija, investitori i potrošači s nestrpljenjem očekuju službeno lansiranje iPhonea 16, koje bi moglo potvrditi Appleov status kao tehnološkog lidera i pionira u primjeni umjetne inteligencije u potrošačkoj elektronici. Ovaj strateški potez ne samo da bi pojačao Appleovu tržišnu vrijednost, već bi i značajno pridonio široj adopciji AI tehnologija, potencijalno mijenjajući pejzaž digitalne tehnologije.

Izvor: ( itportal.ba / Znamo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima