back to top

Apple povlači Watch 9 i Ultra 2 čak i s online prodaje

Nakon članka “Apple prestaje prodavati Watch 9 i Ultra 2 satove u Americi“, priča ide “korak dalje”. Apple je primoran povući svoje vodeće modele, Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2, iz prodaje na svojoj online trgovini u Sjedinjenim Državama.

Google Play omogućuje deinstaliranje aplikacija na daljinu

Kako prenosi 9toMac, ova odluka dolazi kao rezultat tekućeg patentnog spora s tvrtkom za medicinske uređaje Masimo. Odluka o povlačenju s tržišta slijedi nakon presude Internacionalne trgovinske komisije (ITC) u listopadu, koja je utvrdila da značajka mjerenja razine kisika u krvi na Apple Watchu krši dva patenta tvrtke Masimo.

Apple povlači Watch 9 i Ultra 2 čak i s online prodaje

Zabrana Apple Watcha i Važni Datumi:

Službena zabrana prodaje Apple Watcha trebala bi stupiti na snagu 25. prosinca, nakon isteka 60-dnevnog razdoblja predsjedničke revizije.

Apple pustio u opticaj iOS 17.2.1

Tokom ovog razdoblja, predsjednik Joe Biden imao je mogućnost uložiti veto na odluku ITC-a, no do sada se odlučio ne intervenirati. Apple je izjavio da je ovo “preventivno poduzimanje koraka za poštivanje vladajućeg stajališta.”

n1

Važni datumi u ovom procesu uključuju:

  • 24. prosinca: Posljednji dan prodaje Apple Watch Series 9 i Ultra 2 u maloprodajnim trgovinama Applea.
  • 25. prosinca: Rok za eventualni veto Bidenove administracije na odluku ITC-a.
  • 26. prosinca: Planirano podnošenje žalbe od strane Applea na konačnu odluku ITC-a Žalbenom sudu SAD-a za federalni okrug.

Utjecaj na Tržište i Kupce:

Ovaj potez ograničava dostupnost vodećih modela Apple Watcha na tržištu Sjedinjenih Država, ostavljajući korisnike bez mogućnosti kupnje Series 9 i Ultra 2 putem Appleove online trgovine.

TikTok poboljšava iskustvo na sklopivim uređajima s “potpunom nadogradnjom”

Apple povlači Watch 9 i Ultra 2 čak i s online prodaje

Međutim, ostaje opcija kupovine putem drugih prodajnih mjesta, uključujući Amazon i Best Buy, barem do iscrpljenja trenutnih zaliha. Apple je, također, već uklonio odjeljak o kisiku u krvi s usporedne stranice Apple Watcha na svojoj web stranici.

Budućnost Apple Watcha:

Apple tvrdi da će raditi na ponovnom vraćanju Series 9 i Ultra 2 na police trgovina. Ova namjera uključuje istraživanje softverskih promjena koje bi mogle zaobići Masimove patente.

Apple Watch 9 (Product Red) – predstavljen, s cijenom od 399$

Međutim, trenutno nema preciznog vremenskog okvira za implementaciju ovih promjena, a ni indikacija o tome može li softverski popravak zadovoljiti i ITC i Masimo.

15 115 1

Iz tvrtke su istaknuli da će, nakon 24. prosinca 2023., Apple Watch jedinice koje podržavaju mjerenje kisika u krvi biti povučene iz prodaje u Sjedinjenim Državama.

HAKOM: Nova pravila omogućuju korisnicima vlastitu opremu za širokopojasni Internet

Ovaj potez reflektira Appleovu posvećenost pridržavanju zakonskih obveza i sučeljavanje s izazovima u domeni intelektualnog vlasništva.

Reakcije i Spekulacije:

Dok su neki stručnjaci zabrinuti zbog mogućeg utjecaja na reputaciju Apple Watcha, drugi sugeriraju da bi ova situacija mogla potaknuti inovacije u razvoju novih značajki i tehnologija.

b1b1

Ostaje vidjeti kako će se događaji razvijati nakon što se Apple obrati Žalbenom sudu SAD-a, a javnost prati razvoj situacije sa zanimanjem.


tekst1sl1 2

U zaključku, dok Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2 privremeno nestaju s polica u Sjedinjenim Državama, ostaje otvoreno pitanje kako će se ova situacija odraziti na budućnost Appleovih pametnih satova i na industriju općenito. S nestrpljenjem očekujemo daljnje informacije i razvoj događaja u ovom intrigantnom patentnom sporu.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima